Met kans op een astronomische boete reed de leider vanochtend met hoge snelheid vanuit Assen naar Meppel om op tijd bij de aftrap te zijn. Zonder een oorzakelijk verband te willen suggereren, maar zonder hem achter de goal was er nog niet gewonnen. “Hoe je het doet maakt me niet uit, als je maar zorgt dat je er bent”, zo luidde de duidelijk opdracht vanuit de technische staf. Laagvliegen over de A28 dus.
Staand achter de goal begreep hij eigenlijk niet zo goed wat het probleem was. Er werd vanaf de aftrap prima gespeeld door MSC E3. Rust aan de bal, goed positiespel en individuele acties leidden tot de ene gevaarlijke aanval na de andere. Oké de eerste de beste corner voor Dwingeloo E1 betekende gelijk 0-1, maar MSC E3 was voetballend veel sterker, dat moest wel tot goals leiden. En ja hoor. Mede geïnspireerd door het veelvuldige gejuich van het veld naast ons, waar MSC E2 hun tegenstander van de mat speelde, wisten Jeen, Kai en Luca na mooie aanvallen te scoren. Julian en Jason wisten hen met prima passes in stelling te brengen. Vooral de pass van Julian op Luca waaruit de 2-1 viel was een beauty! Hidde schoot een aantal malen gevaarlijk op goal, maar had weinig geluk. Mats en Peter hielden de aanvallers van Dwingeloo eenvoudig in bedwang en Stue stond op zijn post.
Dat alles betekende 3-1 bij. Niets aan de hand. Ware het niet dat MSC E3 al twee keer eerder een 3-1 voorsprong verspeelde. SVN E1 en HJC E1 kwamen vanuit die ruststand beide terug tot 3-3. In de oefenwedstrijd tegen SVN kon er nog gewonnen worden, maar in de eerste competitiewedstrijd tegen HJC werden de punten uiteindelijk onnodig gedeeld. MSC E3 nam zich in de rust voor dit niet weer te laten gebeuren. Voortvarend begonnen onze mannen daarom aan de tweede helft. De eerste minuten waren ze weer duidelijk de bovenliggende partij. Tot het moment waarop het geheel onnodig fout ging. De hele wedstrijd werd er goed en zorgvuldig van achter uit op gebouwd. Stue rolde bal goed naar Mats, Peter of Kai. Zij speelden de middenvelders goed in en zo werd het keer op keer gevaarlijk. Maar zo opeens ging het mis. Situaties die keer op keer goed gingen leidden opeens tot paniek en balverlies voor de eigen goal. Dwingeloo E1 profiteerde hier één keer goed van en een tweede keer schoten we zelf de bal in het eigen doel. Weg was de 3-1 voorsprong. Compleet onnodig en zonder goed spel van de tegenstander.
Dit leidde tot flink wat onzekerheid in het hele team. Peter wist met een prima getimede sliding nog een keer erger voorkomen en ook Mats en Kai moesten een paar keer aan de bak. Langzamerhand ging het hele team weer iets beter voetballen. Hidde schoot twee keer net naast en de keeper van Dwingeloo moest ingrijpen op schoten van Luca, Jeen en Jason. Gelukkig werd MSC E3 dit keer wel beloond voor het betere spel. Vlak voor tijd was het Luca die de winnende treffer wist te scoren en de eerste overwinning van deze competitie veilig wist te stellen. De leider gaf aan eventuele snelheidsboetes met plezier te voldoen. Volgende week spelen we een bekerwedstrijd tegen d’Olde Veste E2. De leider is dan ook weer van de partij, dus ……