Ook in deze regio komen verschillende profclubs in actie. Zo speelt Ajax op 22 juli in Coevorden een oefenwedstrijd tegen de nieuwbakken zondag eersteklasser Germanicus. Aanvang 19.30 uur. De entree bedraagt 12 euro.

Wacker-van Dijk uit de Wijk speelt op woensdag 16 juli een wedstrijd tegen FC Zwolle. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen komt de Zwolse club, dat getraind wordt door Jan Everse, met zijn complete selectie naar de Wijk. De bekendste voetballers zijn natuurlijk oud-WIJC speler Erik Bakker en Albert van der Haar uit Zuidwolde. De match begint om 19.00 uur en wordt gespeeld op het gemeentelijk sportpark aan de Wiltenweg in de Wijk. De kosten van het entreekaartje voor de wedstrijd tegen FC Zwolle bedraagt 6 Euro. Kinderen tot en met 15 jaar en 65+ ers mogen voor 3 Euro deze wedstrijd bijwonen.

Ook in Havelte vindt er een wedstrijd plaats tussen amateurs en profs. Op 15 juli speelt SC Heerenveen een oefenwedstrijd op sportpark De Meerkamp tegen een regioteam uit de gemeente Westerveld. Aanvang 19.00 uur.
 
FC Emmen speelt ook twee leuke oefenduels. Op 19 juli ontmoet de ploeg van Gerrie Hamstra het Griekse Olympiakos Pireaus en op 26 juli speelt FC emmen in Veenoord tegen SC Heerenveen.