Coach Brian Winkels kan nog steeds niet beschikken over de spits en keeper, dus werd de keeper van D1 wederom in de doelmond geplaatst. De eerste helft had MSC de handen vol aan de stugge Friezen, die niet naar Meppel waren gekomen om de drie wedstrijdpunten in Meppel achter te laten. Al vroegtijdig kwam MSC op achterstand door mooie kopbal , maar gelijk daarna stelde de linksbuiten van MSC, man van de wedstrijd overigens,  daar een doelpunt tegenover  .Vervolgens kwam MSC op voorsprong, niet veel later kwam Broekster Walden weer op gelijke hoogte.  Elke keer ging het gelijk op , de ruststand was 3-3. De laatste man van MSC moest halverwege de eerste helft het veld  ruimen door een enkel blessure waardoor de coach weer een omzetting  moest doen.
Nauwelijks was de tweede helft aangebroken of de linkerspits liet 4-3 aantekenen door een mooi schot. Duidelijk werd nu al het verschil gemaakt en ging MSC op jacht naar een score met dubbele cijfers. Uiteindelijk werd dit ook bereikt, 10-3. Achterin stond het nu ook goed, de laatste man van D1 mocht de wedstrijd uitspelen en deed dat op een c-waardige manier.  Het publiek werd vooral de tweede helft getrakteerd op mooie doelpunten en flitsende acties. De man van de wedstrijd, linksbuiten van MSC, had een heel groot aandeel in het scoreverloop – 5 doelpunten en 3 assists.