Levi van der Spek sluit de komende maanden aan bij MSC-Amslod Zo1. De 20-jarige middenvelder komt over van PEC Zwolle. Levi is de zoon van onze oud-eerste elftalspeler Erik van der Spek die zijn voetbalcarriëre in 1979 bij MSC begon.

Dat Levi van der Spek nu overkomt van PEC Zwolle heeft te maken met de kwaliteitsslag die PEC Zwolle heeft gemaakt in de winterstop. De Zwolse eredivisionist nam twee weken geleden per direct afscheid van negen spelers. Hiermee wil de club een kwaliteitsslag maken, nu de ploeg van trainer Mark Looms via de kampioenspoule promotie naar de derde divisie kan afdwingen. Spelers uit de hoofdmacht die in het weekeinde niet aan voetballen toekomen, vullen de door het vertrek van de negen spelers ontstane leegte in. PEC Zwolle wil graag na dit seizoen met Jong PEC Zwolle deelnemen aan de 3e divisie.

Voor Levi van der Spek die vanaf zijn 10e deel uitmaakte van de jeugdopleiding van Vitseese en vorig jaar overstapte van Vitesse JO19-1 naar PEC Zwolle, betekende het vertrek bij Zwolle dat hij snel moest schakelen. De middenvelder kreeg tijd om uit te kijken naar een andere profclub of moest zich laten overschrijven naar een amateurclub. Dit is dus nu gebeurd. Levi speelt zeker tot het einde van het seizoen voor de club waar zijn vader is grootgebracht.

MSC-trainer Berry Zandink denkt dat Van der Spek voor concurrentie zorgt in zijn selectie. ‘Levi traint al een week met ons mee. Hij is een creatieve middenvelder die wat meer voetbal in onze ploeg kan brengen.’