Het eerste elftal van MSC heeft de eerste officiële wedstrijd als vlaggenschip van de vereniging in het zaterdagvoetbal in winst omgezet. Voor bijna vijfhonderd toeschouwers werd het eerste zaterdagteam van stadgenoot Alcides met 3-1 verslagen. De stand bij rust was nog 0-0.

Een bijzonder treffen voor MSC. Na de overstap van prestatievoetbal op zondag naar zaterdag deze zomer, betekende de bekerwedstrijd tegen Alcides een mooie start van een nieuw tijdperk voor de vereniging MSC. De wit-zwarten startten met maar liefst zes spelers in de basis die ooit hun voetbalcarrière begonnen in de Ukkies van MSC (in totaal negen jongens in de basiself die in de F-pupillen bij MSC begonnen zijn). Eindelijk, na een lange door het coronavirus veroorzaakte verplichte voetballoze periode, weer een wedstrijd ‘voor het echie’. Beide ploegen startten het duel wat afwachtend. Opvallend daarin was dat MSC wat onrudtig voetbalde en de kansen kreeg en Alcides probeerde wat verzorgder te spelen en nauwelijks gevaarlijk werd. Met de uitstekend spelende Yves Spruijt als architect op het middenveld kregen Björn Lefferts en Max van Dijk de eerste kansen, maar zij hadden het vizier nog niet op scherp. Vlak voor rust was het bijna raak toen Björn Lefferts een voorzet van de voet van Koen Veltman op de kruising kopte.

Na de pauze was het Alcides dat het initiatief naar zich toe trok zonder opnieuw gevaarlijk te worden. En toen Loko Hau en A-junior Jesse Bakker de moegestreden Bram Beijer en Patrick van Keulen kwamen vervangen ging het ineens lopen aan de kant van MSC. Nadat Max van Dijk eerst nog een grote kans had gemist, was het de aanvaller die een corner op zijn witte kruin kreeg en onhoudbaar achter de Alcides-doelman Niek Koning legde. Met nog ruim een kwartier op de klok moest Alcides wel ruimte weggeven om de achterstand ongedaan te maken. MSC profiteerde optimaal. Na goed doorgaan van Koen Veltman kreeg eerst Lefferts de bal voor zijn voeten. Hij scoorde niet maar uitblinker Yves Spruijt wel: 2-0. Het werd daarna toch nog even spannend toen Loko Hau in eigen strafschopgebied een overtreding beging. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door invaller Ahmed Hussein. Het was echter Björn Lefferts die in blessuretijd MSC met een geweldige poeier in kruising de verdiende 3-1 zege bezorgde.

Komende zaterdag speelt MSC 1 weer thuis. Om 15.00 uur is dan Nieuw Balinge de laatste tegenstander in de bekerpoule.