Voor de wedstrijd voelt een ervaren supporter al dat het lastig kan worden in deze lommerrijke uithoek van de provincie Groningen. Een knollig grasveld, fanatieke Ter Apel supporters en een fysiek sterke ploeg als tegenstander.
Een dergelijke tegenstander kan alleen maar bestreden worden als er gewoon wordt gevoetbald zonder lange ballen en het voorkomen van fysieke duels. Ter Apel is geen wonderploeg maar voetbalt wel met karakter en hoge ballen voor de pot.
De 1e helft verliep nagenoeg gelijk op met kleine mogelijkheden voor Ter Apel en 2 grote voor MSC. Een kopbal van Chris uit een corner belandde op de binnenkant van de paal en een 1 op 1 situatie met de keeper werd niet benut. Er lagen wellicht nog kansen voor een 3-punter.
De 2e helft liet MSC zich aanvankelijk meeslepen met het fysieke spel; dit pakte verkeerd uit. Gesteund door de fanatieke aanhang zocht Ter Apel met 2 hoge ballen de kopsterke spelers en weldra stond het 2-0 voor de thuisploeg.
MSC vocht zich terug , scoorde gelijk na de 2-0 de enige tegentreffer via een doorloopbal op Sven.  Robert lobte 1x jammelijk op de lat en A1 kreeg nog een aantal terechte gele kaarten om de oren. Mopperend verlieten de A1’ers na afloop de grasmat. 2-1 voor Ter Apel, jammer, maar wel enigszins over jezelf afgeroepen, mannen.
Volgende week nemen we gewoon weer revanche in de thuiswestrijd tegen SVBO.