Om 3 uur ’s middags werd er afgetrapt op het hoofdveld van MSC. De eerste 15 minuten van de wedstrijd waren er 15 om snel te vergeten. Beide ploegen leden veel balverlies en wisten geen fatsoenlijke kansen te creëren. In de 19e minuut was het Layla Regelink die van uit het niets dicht bij de 1-0 was met een afstand schot, maar het schot van zo’n 30 meter van het doel eindigde via de buitenkant van de paal in de boarding. Pas in de 45e minuut wist MSC een grote kans te creëren. Na goed werk van Michelle Boekweg kwam Veerle Ulrich in balbezit, nadat zij zich goed had vrij gedraaid ging haar schot voorlangs. Oranje Nassau kwam in de eerste helft niet echt toe aan voetballen en moest het vooral hebben van hard werken. MSC was heel slordig in de passing en leed daardoor veel en snel balverlies. De eerste helft was er dan ook een om snel te vergeten.

Na de pauze ging MSC op zoek naar een voorsprong, en deze kwam er al in de derde minuut van de tweede helft. Tammy de Vries speelde Michelle Boekweg in die over de rechterflank de achterlijn opzocht om de bal strak voor te geen bij de eerste paal. Lisanne de Weert schramde de bal waardoor deze voor de voeten van Veerle Ulrich viel, zij benutte dit buitenkansje door de bal hoog in te schieten buiten bereik van de keepster: 1-0. Na 51 minuten had MSC op 2-0 moeten komen via Michelle Boekweg die na een goede pass van Lisanne de Weert, voor de verdediging langs, 1 op 1 kwam te staan met de keepster, maar de keepster wist de bal met een voet uit het doel te houden. Enkele minuten later werd Lisanne de Weert vervangen door Malenthe Lugtmeier, en ging ook de veldverlichting er bij aan. In de 59e minuut kreeg MSC weer een dot van een kans. Ramona Jepma gaf een uitstekende diepte pass op Michelle Boekweg, die eerder bij de bal was dan de keepster. Boekweg tikte de bal langs de keepster, maar deze rolde 10 centimeter langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later kreeg Oranje Nassau de gelijkmaker cadeau van de vreemd fluitende scheidsrechter. Na een tackle op de bal van Gemma van der Kolk in het 5 meter gebied constateerde de scheidsrechter, die net de middenlijn was over gehobbeld, op appelleren dat er een overtreding zou zijn begaan op een speelster van Oranje Nassau. De speelster van MSC die volgens de scheidsrechter een overtreding zou hebben begaan, was niet betrokken bij de spelsituatie, een zeer vreemde beslissing. Het buitenkansje werd door Oranje Nassau dankbaar benut en zo stond het na 63 minuten 1-1 in Meppel.

Ondertussen had Michelle Boekweg een gele kaart geïncasseerd ‘’wegens praten’’. In de 70e minuut werd Layla Regelink vervangen door Elien de Vries. Negen minuten later viel een voorzet van Michelle Boekweg uit de kluts stil voor de voeten van Malenthe Lugtmeier, maar van schrik schoot zij de bal naast het bijna lege doel. In de 84e minuut kreeg MSC nog een kans, na een voorzet van Veerle Ulrich kopte Elien de Vries net voorlangs. Het laatste hoogtepunt van de wedstrijd was een actie van de scheidsrechter. De keepster van Oranje Nassau was wat aan het tijdrekken door de bal aan de voet te houden, toen een speelster van MSC naderde wilde de keepster de bal oppakken, maar nadat de MSC speelster weer weg liep bedacht de keepster zich en pakte de bal toch niet op. De scheidsrechter legde het spel vervolgens stil, en gaf de keepster een waarschuwing voor tijdrekken, waar in dit geval niets mis mee was en waar een scheidsrechter zeker het spel niet voor stil mag leggen aangezien de bal gewoon in het spel is.

Maar de oorzaak van het puntverlies mocht MSC uiteindelijk toch bij haar zelf zoeken na een slechte eerste helft, en een redelijke tweede helft waarin het teveel kansen om zeep hielp. De tweede helft was mede het kijken waart door de strijd die beide ploegen leverden waarbij de fysieke duels af en toe niet werden geschuwd. Toch mocht Oranje Nassau na 90 minuten het meest tevreden zijn met de 1-1 eindstand. Komend weekend, zaterdag 24 november, is MSC vrij wegens een inhaal/beker weekend. Op zaterdag 1 december gaat MSC op bezoek bij koploper Heerenveen VR1. De wedstrijd begint om 15:00 uur.