Een droevig bericht op deze dinsdagavond 28 februari 2023. Vanavond is na een lange, slopende ziekte onze ‘supersupporter’ Eggo Verwer rustig ingeslapen.
Eggo Verwer, bekend om zijn zwarte Friese klompen en schipperspet, werd in 1971 lid van MSC. Hij speelde jaren in de lagere elftallen waar hij als ‘pijlsnelle’ buitenspeler furore maakte.
 
In die tijd groeide ook zijn liefde voor het eerste elftal. Samen met zijn maatje Klaas Pol reisde hij zondags met de MSC-bus het hele land door om de verrichtingen van het eerste elftal van dichtbij mee te maken. Duizenden en duizenden kilometers snelweg zag hij gezeten vanaf de eerste plaats, voorin de bus. Honderden amateurvoetbalcomplexen in Nederland heeft hij met zijn MSC bezocht. Eggo werd in 1998, als opvolger van Kees ‘Hendrik’ Nijstad, door de spelers van de eerste selectie benoemd tot ‘supersupporter’. Het shirt dat hij toen kreeg, heeft hij onlangs weer teruggegeven aan de vereniging met het verzoek dit shirt een mooi plaatsje in het clubhuis te geven.
 
Toen corona Nederland in de greep kreeg, MSC op zaterdag met prestatievoetbal verderging en Eggo ziek werd, zagen we Eggo steeds minder op sportpark Ezinge. Zaterdagvoetbal was niet zijn ding. Dan had hij andere verplichtingen en nam hij liever plaats op zijn vaste plaats aan de bar in Herberg ’t Plein. Daar in dat café was Eggo tot het laatst toe helemaal op zijn plaats. Eggo vond daar ook de hulp van vrienden die hem tot het laatst toe hebben bijgestaan. Daar was hij uiterst dankbaar voor. Eggo vierde nog geen twee weken geleden zijn verjaardag. Zijn 78e zou zijn laatste zijn.