He, wat nu? Begint MSC met rugby? Het antwoord is kort maar krachtig: NEE ! Maar waarom wordt onze vereniging dan overal op social media in verband gebracht met de Black Panthers rugbydames? Nou het zit zo. Afgelopen zomer werd het bestuur van MSC via e-mail benaderd door een aantal enthousiaste dames uit Meppel en omstreken. Zij waren op zoek naar informatie en stelden ons bestuur de volgende vraag: ‘Wij, een groep dames uit Meppel en omstreken zouden graag informatie willen of jullie interesse hebben (een plek voor/velden/kleedkamers, etc) in een dames rugbyteam. Staan jullie open voor zoiets nieuws’.

MSC zou MSC niet zijn om daar enthousiast op te reageren. Flexibel, ondernemend, spraakmakend, opportunistisch, dynamisch en vooral gastvrij als wij zijn, hebben wij de meiden laten weten open te staan voor een gesprek. Al snel daarna bleek dat wij elkaar wel zouden kunnen vinden. De meiden hadden zelf trainers en materialen. Ze zochten alleen een stukje gras, een kleedkamer om te verkleden en een clubhuis waar ze na afloop van de training iets konden drinken. Nou aan dat verzoek konden wij wel voldoen. En in het kader van hoe meer zielen hoe meer vreugd (op woensdag trainen ook onze JO19-2 en JO19-2, MSC 3 en MSC 6) hebben wij ja gezegd tegen het verzoek. Zodoende trainen de rugbydames nu elke maandag en woensdag van 19.30 tot 21.30 uur op de verlichte grasstrook tussen het hoofdveld en veld 7 bij MSC.

En hoe gaat het nu verder? Nou voorlopig blijven de dames die nog geen wedstrijden spelen, trainen bij MSC. Ze zijn voornemens om de eerste dames rugbyclub van Nederland op te richten. Wanneer dat allemaal zijn beslag krijgt weten we nog niet. En wat de toekomst brengt, weten wij ook nog niet. Wat wij wel weten is dat de dames voorlopig van harte welkom zijn. Ze hebben zelfs toegezegd vrijwilligerswerk te willen oppakken in onze vereniging. Zo bundelen we de krachten en helpen we elkaar en gaat de Meppeler Sport Club weer een beetje terug in het verleden toen het naast voetbal ook atletiek, honkbal en basketbal binnen de gelederen had.

Dames die belangstelling hebben in rugby en eens kennis willen maken met die sport zijn van harte welkom op 29 september. Op die woensdagavond vindt er van 20.00 tot 21.30 uur een introductietraining plaats. Houd je van gezelligheid, heb je een teammentaliteit, kun je een bal naar achteren gooien en woon je in Meppel of omgeving? Doe dan met ons mee. Meld je dan om 20.00 uur bij voetbalvereniging MSC op sportpark Ezinge in Meppel.