MSC heeft zaterdag een unieke kans op de tweede periodetitel laten liggen. De koploper in die periode speelde met nu nog één wedstrijd te gaan gelijk tegen Wilsum. Opnieuw gelijk tegen Wilsum, want de uitwedstrijd eindigde ook al in 0-0. Dat MSC een lastige middag tegemoet zou gaan, wisten de wit-zwarten van tevoren.

De tegenstander had vooraf al aangekondigd dat elk resultaat in Meppel een resultaat zou zijn. Met andere woorden ook met een gelijkspel zou de tegenstander al blij zijn. Met die wetenschap ging MSC het veld in, maar net als in de eerste wedstrijd vergat MSC te voetballen. Op het ongelofelijk slechte hoofdveld van MSC, door een ziekte in de bovenlaag van het gras vreten pieren het laatste beetje gras op, kregen beide ploegen een handvol kansen. MSC kreeg voor rust de beste kansen, maar met name Jesse Bakker had het vizier niet op scherp. Na rust redde Marc Holterman een keer goed waardoor Wilsum de leiding niet nam. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd was Niek Kuurman nog dichtbij de 1-0, maar hij stuitte op de prima keepende Wilsum-doelman. Uiteindelijk was de conclusie dat de uitslag verdiend was.

Door het gelijke spel van zaterdag moet MSC komende zaterdag winnen bij HTC om in aanmerking te blijven voor de tweede periode. Koploper CSV’28 moet dan wel punten lagen liggen tegen Reaal Dronten.

Foto’s: Leo de Harder