In het bijzijn van zijn echtgenote Thea en de kinderen is maandagavond Bart Padding overleden. Bart die komende zondag zijn 79e verjaardag zou vieren, is gedurende vele jaren verbonden geweest aan onze vereniging. Eerst zelf als voetballer, later als voetbalvader en tot het laatst als voetbalopa.

Veel MSC’ers zullen zich Bart herinneren al jeugdtrainer/leider, leider van de eerste damesteams bij MSC en ook als leider van het tweede elftal van onze vereniging. Ook heeft hij deel uitgemaakt van het jeugdbestuur van MSC. Bart was fanatiek, uitgesproken en rechtlijnig, maar altijd oprecht. En goed voor een ieder die ook goed voor hem en zijn gezin was. Voetbal heeft in het gezin Padding altijd een hele prominente rol gespeeld. Twee van zijn drie zoons besmette Bart met het voetbalvirus. Gerrie en Jan waren zelfs grote talenten en maakten beide furore in de top van het amateurvoetbal. Berto had heel andere interesses en was dan ook veel minder vaak op het voetbalveld te zien. Ook hij ontkwam er echter niet aan om met regelmaat de gang naar Ezinge te maken toen zijn zoon Robert het spelletje wel leuk vond en in de jeugd van MSC speelde.

Dat voetbal in het gezin Padding een grote rol speelde, bewijst ook het feit dat de familie jaren  eigen zaalvoetbalteams had. Met de Peacocks dat het eigen Glaszettersbedrijf Padding als sponsor had, werd met Bart als coach op de bank en Thea als fanatiek supporter op de tribune, in Noord- en Midden-Nederland naam gemaakt. Ook werd furore gemaakt met een damesteam. Er werd zelfs gevoetbald in de noordelijke Hoofdklasse. De laatste jaren bezochten Bart en Thea met regelmaat op zaterdag nog wedstrijden van MSC. De kleinkinderen hadden in opa en oma Padding vaste supporters bij de jeugdwedstrijden. Ook dit seizoen waren Bart en Thea nog aanwezig bij wedstrijden van Zaterdag 1, het team waarin kleinzoon Lars speelt.

Het overlijden van Bart slaat een groot gat in de familie Padding. Wij wensen Thea, de kinderen en kleinkinderen alle kracht toe verder te gaan zonder hun grote steun en toeverlaat.

Bestuur Meppeler Sport Club