In een prima ambiance (goed voetbalweer, hoofdveld) kwamen de jongens van MSC niet lekker in hun spel. De opbouw ging stroef, er werd te weinig over de flanken gespeeld en bovendien gingen de zwartwitten teveel mee in het spel van de FC. Veel hoge en lange ballen en weinig combinatievoetbal. En juist dat laatste ligt het MSC team juist het beste! De aanvallers aan MSC kwamen kracht en loopvermogen te kort om door te breken, vooral in de eerste helft. FC Meppel had wat meer fysieke power in de ploeg. Bij rust stond het 2-0 voor de FC.
In de tweede helft kreeg MSC meer mogelijkheden om de score open te breken. Jordi, Werner, Willem Jan en Max waren een aantal keren dichtbij een doelpunt. Toch hield het hechte verdedigingsblok van FC Meppel stand. Ook aan MSC kant verrichtte de verdediging goed werk. Denzel Swaak, in de eerste helft hangend in de spits, speelde nu voorstopper en deed dit naar behoren! Willem Jan, vorige week uitblinker tegen Nagele D1, had vandaag duidelijk meer moeite met zijn rol als centrale middenvelder maar hield in de tweede helft knap stand! Door de afwezigheid van Bram, Bart-Jan en Jonathan hebben sommige spelers vandaag weer op een andere positie gespeeld maar dat hoort nu eenmaal bij het leerproces! Daarom geef ik toch Kyryl en Denzel allebei een groot compliment voor hun inzet! Ook Sam Kamphuis heeft de laatste periode op verschillende posities moeten spelen maar gaf geen krimp, werkte immer hard maar het viel niet mee! Dit gezegd genoeg over de “sportman” Sam Kamphuis!! Verder is de trainer zeer te spreken over Max Steendam. Hij is een echte teamspeler en trekt zich het vooral aan wanneer het niet lekker loopt maar blijft altijd coachen en aanmoedigen en is altijd goedgemutst na de wedstrijd! Klasse Max!
In de tweede helft werd er trouwens niet meer gescoord maar kwam MSC wel veel beter voor de dag!
Ook deze wedstrijd was een leerzame pot voetbal. Deze week gaan we nog eenmaal lekker trainen en spelen we woensdag tegen een schoolvoetbalteam van de Oosterboerschool. Zaterdag 28 maart speelt het D2 team van MSC thuis tegen koploper FC Oldemarkt D1 en hopen we dan dat we het team compleet hebben.
Ook de jongens van FC Meppel D2 wensen we veel succes in hun competitie en misschien tot een volgende keer!