Ongeveer een maand geleden stond er een scout langs de zijlijn naar een wedstrijd van M.S.C.-Datell F1 te kijken. Lars Padding speelde één van zijn beste wedstrijden en kreeg daarom een uitnodiging om een oefenwedstrijd bij Heerenveen te spelen. Reuze spannend allemaal!
Vorige week kwam de officiële uitnodiging. Woensdag 18 mei mocht Lars naar Heerenveen komen.
De avond ervoor wilde hij zelfs vroeg naar bed om goed uit te rusten voor de belangrijke dag. Dit leek zijn moeder het enige pluspunt aan het vooruitzicht het mannetje al zo jong zo ver weg te sturen, maar dit terzijde.
Samen met zijn vader ging Lars de bewuste woensdagmiddag naar Heerenveen. Alle uitgenodigde spelers kregen uitleg in de kleedkamer. En de ouders in de kantine. Er werd uidelijk gemaakt dat als een speler door deze test kwam hij de hele maand september mocht mee trainen en daarna voglde dan de volgende selectie. En als je dan door die selectie kwam dan begon pas het echte werk. Want dan word je vier keer per week met een busje opgehaald om te trainen.
Na al deze informatie mochten de jongens twee wedstrijdjes spelen. De eerste met een keeper en de tweede zonder keepers. Er stonden maar liefst tien mannen aan de zijlijn met een kritische blik in hun ogen onderwijl overleggend met elkaar. De scheidsrechters coachten de spelers en legden het spel een paar keer stil.
Lars heeft een paar keer gescoord en een paar mooie ballen afgegeven. Verder was hij een beetje afwachtend. Hij speelde de ballen snel af, allemaal geleerd op de trainingen van Eric Folio, maar miste meteen toch ook de coaching van de bewuste F1-trainer.
Tussen vijf en zeven uur zou dan het verlossende telefoontje komen. Alle jongens kregen namelijk meteen bericht of ze terug mochten komen of niet.
Om vijf over vijf ging de telefoon. Lars werd een leuke speler gevonden, maar ze misten bij hem de felheid die ze toen hij werd gescout wel hadden gezien. Helaas voor Lars hoefde hij niet terug te komen.
“Dat dacht ik al”, zei Lars. Toen werd het even stil en zei hij: “Weet je mam, ik vind het bij M.S.C.-Datell eigenlijk veel leuker!”