Er leek vanmiddag geen vuiltje aan de lucht voor MSC. De ploeg van de trainers Blom/Brandsma kwam goed uit de startblokken. Het resulteerde in de eerste tien minuten al in twee mogelijkheden. De eerste inzet van Carlos Lopes Macedo werd knap uit de hoek getikt door Hoogeveen-doelman Benjamins, de tweede inzet van Lopes Macedo ging over. Hoogeveen stelde er weinig tegenover. Alleen met afstandschoten werd het doel van Marc Holterman beproefd. MSC was nogmaals dichtbij de 1-0. Het was Erwin Scholte ter Horst die een teenlengte tekort kwam na een vrije trap van Stephan Besuijen. Toch nam MSC voor rust de verdiende leiding. Het profiteerde van een fout van Andy Kreeft. Jos Fidom pikte de bal op en zette broer Camiel in kansrijke positie. De jongste Fidom draaide goed bij de tegenstander weh en liet Benjamins in de korte hoek kansloos.

Na rust nam Hoogeveen het initiatief. Kansen leverde het niet op. De gelijkmaker in de 70e minuut kwam dan ook uit de lucht vallen. Een duel tussen Stephan Besuijen en Joeri van der Tuin werd door scheidsrechter Brondijk zwaar bestraft met een penalty.  Robert Fik liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot van elf meter onberispelijk raak: 1-1. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Toch zou Hoogeveen als winnaar uit de bus komen. In de 90e minuut kende Brondijk de thuisploeg op de rand van de 16 meter een vrije trap toe, nadat Vincent Oosterkamp een lichte overtreding had begaan. Robert Fik zette zich achter de val en zag zijn inzet via de muur achter de kansloze Holterman belanden: 2-1.

Opstelling MSC: Holterman, Besuijen, Sparenberg, Oosterkamp, Scholte ter Horst, Linthorst (Zomer), Kleene, Lopes Macedo (Bakker), Jos Fidom (Roosberg), Camiel Fidom.