Om 19.00 uur werd de aftrap verricht en MSC begon voortvarend aan de wedstrijd. Aftastend werd er door beide teams gespeeld. Na 10 minuten maakte MSC de openingstreffer, Rens Rengelink maakte de 0 – 1. MSC kreeg wel steeds meer moeite met de positiewisselingen van de dames wat vrij vlot na de openingstreffer resulteerde in de gelijkmaker.  PEC nam het heft in handen en trok de wedstrijd naar zich toe. Dominerend werd de rust bereikt met een 3 – 2 voorsprong.

Na de peptalk in de rust betraden de mannen het veld om goed partij te geven aan de Zwollenaren. PEC schakelde door en door waardoor de grip op het spel verdween bij de MSC-ers  Fraaie doelpunten passeerden de goed keepende Tim de Wild waardoor de eindstand van 7 – 2 werd bereikt. Al met al een goede les voor de meppelers.