Vanaf het begin was MSC duidelijk de bovenliggende partij. Sterk verdedigend, goede aansluiting op het middenveld en snelle vleugelaanvallers zorgden voor dit overwicht.  Dit resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong, een doelpunt gescoord door Kelan. Zonder terug te leunen voetbalde MSC verder, kans op kans werd gecreëerd. De grootste kans was nog wel voor Tristan, die schrok van een kans voor open doel en helaas naast schoot. Emily, Elias en Floris vielen verdienstelijk in. Mohammed vocht voor wat ie waard was op het middenveld maar was helaas wat ongelukkig met zijn acties. Rik speelde een puike partij en was zowel verdedigend als aanvallend goed zijn tegenstander de baas. Giethoorn werd eigenlijk geen moment gevaarlijk, mede door goed keepers werk van Dominique. Toch wist MSC de voorsprong niet uit te bouwen, en met een 1-0 voorsprong ging het richting de kleedkamer voor de rust.

Ook na de rust bleef het overwicht, en kans na kans werd gecreëerd maar helaas niet afgemaakt. Zoals altijd in dit soort wedstrijden bleef het gevaar van een snelle counter. Dit was precies wat er gebeurde, en twee spelers van Giethoorn wisten door te breken. Met een schot op het doel waar Dominique ongelukkig was door de snelle, natte bal wist Giethoorn tegen alle verhoudingen in gelijk te scoren. MSC bleef hierna druk zetten op het doel van Giethoorn, maar helaas lukte het niet meer te scoren. Kansen van Tristan, Marvin, Twan en Kelan raakten helaas geen doel. Ook een afstandsschot van Olaf vanaf de middenlijn ging helaas naast. Bij het eindsignaal was er ondanks de eerste punt geen blijdschap, aangezien  een overwinning meer dan verdiend was geweest. Wel geeft het goede spel van vandaag hoop voor de toekomstige wedstrijden.  Voor het publiek was het zeker een prachtige, spannende wedstrijd om naar te kijken.