Michiel blij dus, maar wij gehandicapt op stap en dat nog wel tegen SVI E1. Een gevaarlijke tegenstander die op doelsaldo boven ons op de tweede plek op de ranglijst stond. Gelukkig waren alle spelers aanwezig. Geen vakantiegangers en iedereen was de vakantie blessurevrij doorgekomen. In het voormalig dorpje Ittersum – nu Zwolle –  bij de velden van SVI aankomen was het drukte van jewelste, maar wel erg gezellig en goed georganiseerd. Een grote levendige club met veel velden en nog veel meer teams. Leuk om te bezoeken.

Om 09.30 floot de scheidsrechter – die aan het einde van de wedstrijd van zich zou doen laten spreken – voor de eerste keer. Vanaf het begin was duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. SVI was door de herfstvakantie wel wat verzwakt en dat vertaalde zich op het veld in een licht overwicht  en enkele doelkansen voor MSC E1. Helaas konden onze mannen dit overwicht niet in een voorsprong om te zetten en door een tweetal goede reddingen van Stue – waarbij hij één keer door Peter op de doellijn werd geholpen – bleef het 0-0 tot de rust.

Arjan probeerde zijn mannen in de rust duidelijk te maken dat het iets feller moest. Eerder spelen, meer (door-)bewegen, sneller handelen en het veld  groot houden bij balbezit. De spelers gaven aan het te begrijpen en het in de tweede helft nog iets beter te gaan doen. Dat gebeurde ook. Het veldoverwicht voor MSC E1 was in de tweede helft nog steeds aanwezig en na een minuut of vijf leidde dat tot de 0-1 door Jurjen. Hij nam na een mooie aanval de bal uit de draai op z’n pantoffel en schoot de bal strak in de verre hoek. Onbereikbaar voor de (prima) SVI-keeper sloeg de bal tegen het net. Daarna konden de meegereisde supporters nog een paar keer bijna juichen, maar telkens stond de keeper in de weg of waren de doelpogingen net niet goed genoeg.

Intussen was ook SVI een paar keer bijna gevaarlijk. De MSC-verdediging stond echter geen echte kansen toe. Tot ver in blessuretijd, toen Stue buiten zijn “16-metergebied” de bal in de handen nam en er een vrije trap voor SVI E1 volgde. Het schot was hard, maar Stue kreeg zijn handen tegen de bal. De bal vertraagde hierdoor zodanig dat Peter de bal ruim een meter voor de lijn definitief kon wegkoppen. Daar kwam MSC E1 goed weg. Of toch niet ….? De scheidsrechter floot en wees naar de middenstip. Niet om de wedstrijd te beëindigen, maar om MSC E1 af te laten trappen. Hij zag – als één van de weinige aanwezigen – dat de bal over de lijn was geweest. Doelpunt SVI E1 en 1-1 dus. Na flink wat consternatie, enige discussie en een zeer sportieve ingreep van de SVI-coach, ondersteund door het thuispubliek, kwam de scheidsrechter gelukkig tot de conclusie dat zijn waarneming niet helemaal correct was en besloot hij de goal toch niet toe te kennen. Kort daarna floot hij af en was de nipte, maar dik verdiende, 0-1 overwinning op SVI een feit.

Met 7 van de 14 te spelen wedstrijden achter de rug staat MSC E1 samen met CSV’28 E1 gedeeld tweede in de 9×9 E1-hoofdklasse van KNVB Oost. Beide teams hebben 13 punten, alleen het doelsaldo van de mannen uit Stadhagen is een stuk beter. De mannen van Arjan en Michiel doen het dus geweldig en een tweede plek behoort tot de mogelijkheden. Aan kop gaat PEC Zwolle E1. Zij behaalden tot nu toe de volle winst en steken met kop en schouders boven de rest uit. Volgende week gaan we de Veluwe richting Apeldoorn. Daar spelen we tegen de E1 van Robur et Velocitas. Ook alweer zo’n mooie club, die met zijn 131 jaar nog 28 jaar ouder is dan MSC. Bij onze Oosterburen noemen ze dat een “Traditionsverein”. MSC E1 kijkt er naar uit daar volgende week te mogen voetballen.

<iframe width=”600″ height=”450″ src=”//www.youtube.com/embed/C2SbiSIcm_0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>