Vandaag stond de zeer zware uitwedstrijd tegen de koploper uit Emmeloord zoals gezegd op het programma. Al vroeg moesten de jongens verzamelen, zodat iedereen om 10.00 uur op het veld klaar zou staan. Was bij de vorige uitwedstrijd de tas met de tenues nog vergeten en moest er dus direct teruggereden worden om de tas op te halen, ditmaal kon het gewoon niet vergeten worden, want iedereen vroeg zich af of de shirts wel meegingen. In de polder stond een harde koude wind dwars over het veld. Mede hierdoor kwamen in de beginfase veel passes niet aan en kwam MSC moeilijk in het spel. Uiteraard was de klasse van de tegenstander de andere grote reden dat het spel niet uit de verf kwam zoals in de voorgaande wedstrijden.  De zenuwen voor deze topper speelden bij de mannen van MSC waarschijnlijk ook een rol.

Al vroeg in de wedstrijd kwam MSC op een 1 – 0 achterstand. De linkervleugelaanvaller van FlevoBoys was niet af te stoppen en via de handen van de keeper verdween de bal in het net. FlevoBoys had het beste van de het spel: goed verzorgd overspel, strakke en zuivere passing en op tijd in de bal komen, zodat de MSC-ers steeds net te laat kwamen en veel werk moesten verzetten om de bal te veroveren.  Halverwege de eerste helft werd het 2 – 0, nadat een corner van MSC was afgeslagen. De tegenaanval werd dodelijk precies uitgevoerd en opnieuw was Jarne kansloos. Toen niet veel later de 3 – 0 viel was de wedstrijd gespeeld. Aan de kant werd verontrust gereageerd en de hoop hardop uitgesproken dat deze wedstrijd niet in een monsterscore zou eindigen.

De laatste periode van de eerste helft was toch nog voor MSC die op inzet twee kansjes wist af te dwingen. De sluitpost van FlevoBoys stond twee keer in de weg.

In de rust wist de verslaggever de uitspraak van de dag op te vangen van één van de supporters: “Als hier nog zeewater zou staan, zou MSC gewoon boven aan de ranglijst staan……………..”.

De werkelijkheid was toch echt anders.  MSC stond op een 3 – 0 achterstand en moest zich nog door een hele tweede helft heen knokken.  In de tweede helft wist MSC meer grip op de tegenstander te krijgen. In de tiende minuut leverde dat ook een verdiende goal op. Vanaf de zijlijn wist Hidde met een hard schot de keeper te verrassen 3 – 1. Jarne wist aan de andere kant zijn goal met een aantal fantastische reddingen schoon te houden. MSC wist evenmin nog te scoren.

De eindstand werd 3 – 1 in het voordeel van FlevoBoys dat hiermee de koppositie nog steviger in handen wist te krijgen.

De jongens van MSC E1 hadden de eerste helft verloren, maar de tweede gewonnen en dat was op zichzelf al een hele prestatie !!