(Foto’s onder andere van Ron Wielhouwer)

Echter zo wilden wij niet afsluiten en eventueel kampioen worden dus werd als compromis afgesproken de wedstrijd al om 09.00 uur aan te laten vangen. Het was nog een beetje spannend of ze wel kwamen maar gelukkig, door de drukte rond de Landmachtdagen waren ze wel laat maar toch aanwezig.
Na een korte warming up werd er onder toezicht van veel publiek afgetrapt. Natuurlijk waren de jongens gespannen maar de trainer had als opdracht meegegeven snel te scoren zodat Uffelte de kopjes liet hangen. Hier kwam helaas niet veel van terecht. Ondanks het meerdere balbezit kwamen we in de beginfase nauwelijks voor het doel. Ook het zo bij E3 bekende combinatiespel kwam nog niet echt goed tot zijn recht. Uffelte zat er goed op, achteraf bleek waarom. Kennelijk hadden ze vanuit Ruinerwold instructies gehad om er vol tegen aan te gaan en MSC te verslaan. De leidsters stonden rechtstreeks telefonisch in contact met de enig overgebleven concurrent welke zelf de wedstrijd afgelast zag. Groot was dan ook de vreugde aan de telefoon toen Uffelte na een fout bij ons achterin op 0-1 kwam. Dit was een flinke dreun echter MSC pakte de draad gelukkig gewoon weer op. Meerdere aanvallen werden op het doel afgevuurd maar verder dan een fantastisch afstandsschot van Thomas kwamen we niet, ruststand dus 0-1. De leiders hadden nu de taak de aangeslagen koppies weer om te zetten. Als MSC “gewoon” bleef voetballen, kwam het vanzelf goed.
In de 1e minuut kregen we gelijk een opgelegde kans echter helaas ging ook deze er niet in.
De druk op Uffelte werd steeds verder opgevoerd en vele fraaie kansen volgden. Zo kreeg Willem twee opgelegde mogelijkheden maar hij kwam helaas net tekort. De tijd begon te dringen en het werd steeds spannender. Zouden we nu weer het kampioenschap verspelen en
2e worden ? De jongens dachten hier dus niet aan want met volle inzet werd Uffelte bestookt.
Wel kwamen ze een paar keer gevaarlijk door bij een counter maar vooral Brian, Justin en Thom wisten de counters op de juiste momenten in de kiem te smoren.
Vijf minuten voor tijd kreeg Patrick de bal voor het doel, hij nam de bal netjes aan, legde hem goed en boem, met een droge knal schoot hij de gelijkmaker binnen, 1-1. (Dit doelpunt is te zien op het prachtige kampioensfilmje van Ron Wielhouwer !!!!). Dit hadden we net nodig en ineens ging MSC er weer in geloven. Er ontstonden weer vele kansen en ook de corners waren levensgevaarlijk maar de bal wilde, mede door goed keeperswerk, er weer niet in. Totdat Patrick in de laatste minuut(!!!!) op vrijwel dezelfde plek de bal weer voor zijn voeten kreeg en opnieuw prachtig scoorde, 2-1. Niet lang daarna floot de zeer goed leidende scheidsrechter voor het eindsignaal en kon het feest beginnen, KAMPIOEN !!!!
De manier waarop Brian Klasens, Thomas Rous, Justin Klasens, Job van der Grijn, Patrick van Keulen, Stefan van der Veen, Mika van Dijk, Menno Houtman, Thom van der Haar en
Willem van der Steeg gespeeld hebben, verdient alle lof ! Ondanks dat het bloedstollend en super spannend was, bleven ze knokken en goed voetballen. Dit team verdiend het dan ook KAMPIOEN te zijn en dat werd gevierd. De trainers werden bestookt met bidons en waterzak waarna ze vervolgens ook in de kleren onder de douche gegooid werden, zie foto.
Hier ontspon zich nog een fantastisch tafereel. Het hele team met leiders in de kleren in polonaise onder de douche, een mooi gezicht en een teken dat E3 (samen met de ouders ) dit jaar een echt TEAM was, super !
Ik wil dan ook Richard Klasens, de ouders en vooral de spelers nogmaals hartelijk danken voor een prachtig seizoen. Hopelijk nemen jullie dit alles mee naar volgende jaren en zien we
jullie misschien ooit weer terug in het eerste ! Ga zo door en bedankt allemaal !
Groeten,
Een trotse trainer.