Ruim een kwartier had MSC zaterdag nodig om VCG aan de kant te zetten. In die tijd scoorden de wit-zwarten liefst drie keer. Toen Jesse Bakker vlak voor rust ook nog eens 4-0 scoorde was de wedstrijd feitelijk al gespeeld.

MSC had vooraf verwacht een lastige middag tegemoet te gaan. In de heenwedstrijd in Geesbrug had VCG namelijk de huid duur verkocht. De bezoekers strijden ook nog volop voor de 3e periodetitel en maken via de 3e plaats in de eindranglijst ook nog kans op die prijs. Ook het feit dat VCG met Enrico Schonewille de topscorer van de 5e klasse in huis heeft, was voor MSC al reden om de wedstrijd niet te licht op te nemen. Het leverde van beide kanten een aftastende beginfase op met over en weer kleine kansjes. Dat zou in de 18e minuut veranderen. Het was toen Hidde Bakker die met een prachtige crossbal zijn broertje Jesse alleen voor VCG-doelman Sander van der Sleen zette. De jongste Bakker-telg bleef uiterst kalm en scoorde beheerst de 1-0. De voorsprong gaf MSC vleugels. Met lopende mensen en veel beweging in de ploeg werd de tegenstander zoek gespeeld. En nog belangrijker: op een onoverbrugbare achterstand gezet. In de 23e minuut was het Soufiane Elkadouri die 2-0 scoorde en twee minuten later liep Sven Lefferts de 3-0 binnen. MSC had een mokerslag uitgedeeld waar VCG niet meer overheen kwam. Toen Jesse Bakker vlak voor rust ook de 4-0 heerlijk binnenschoot was de spanning helemaal uit de wedstrijd. En dat Yves Spruijt na rust de eindstand op 0-5 bepaalde was slechts een formaliteit.

Omdat ook Nagele geen fout maakte, blijft het nog even spannend wie er in de 5e klasse met de titel vandoor gaat. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft MSC natuurlijk de beste papieren in handen. De voorsprong op Nagele bedraagt namelijk drie punten en ook het positieve doelsaldo is in Meppeler voordeel. Komende zaterdag gaat MSC op bezoek in Ens. Het duel daar begint om 15.00 uur.