MSC heeft zaterdag de eerste competitiewedstrijd op eigen veld niet weten te winnen. Na een 3-1 achterstand bij rust eindigde de wedstrijd tegen het Zwolse CSV’28 uiteindelijk in 3-3.

Dat de eerste thuiswedstrijd voor MSC een serieuze krachtmeting zou worden, was al enkele weken duidelijk. CSV’28 is namelijk net als MSC een ploeg die door een meerderheid van de trainers tot de betere ploegen in de 4e klasse wordt gerekend. Na een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden oud-penningmeester Menno Haanstra, werd er onder toeziend oog van Haanstra’s kinderen Ilse en Alex, de ouders Harry en Martha en broer Paul afgetrapt. Al snel werd duidelijk dat CSV’28 dat vorige week verloor van Kampen, niet naar Meppel was gekomen voor een gelijkspelletje. Beide ploegen speelden op de aanval waarbij MSC in het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Toch waren het de Zwollenaren die na tien minuten de leiding namen toen een corner achter Marc Holterman werd gekopt. Lang duurde de Zwolse vreugde niet want twee minuten later was het alweer gelijk. Soufiane El Kadouri soleerde door de CSV’28-defensie en schoot knap de 1-1 binnen. MSC bleef gevaarlijk en kreeg ook verschillende mogelijkheden, maar scoorde niet. Dat deed CSV’28 wel. De Zwollenaren profiteerden eenvoudig van wanorde in de wit-zwarte defensie. Eerst was het Daan Admiraal die een bal slecht verwerkte waardoor een Zwolse aanvaller van dichtbij raak kon schieten: 1-2. En twee minuten later was het alweer raak. Nu stonden twee MSC-verdedigers niet goed waardoor het voor CSV’28 gemakkelijk was om bij de tweede paal raak te knikken. MSC wankelde en mocht van geluk spreken dat het met een 1-3 achterstand de rust haalde.

Trainer Guido Wind pakte de pauze met beide handen aan om MSC weer op te peppen, Het de preek van de trainer had resultaat. MSC kwam als herboren uit de kleedkamer. Met veel druk vooruit werden de Zwollenaren gedwongen om fouten te maken. MSC kreeg via Jesse Bakker en de voor de geblesseerd geraakte Soufiane El Kadouri ingevallen Naoufal Essayah kansen op de aansluitingstreffer. Die bleef vooralsnog uit. Toen Wind in de 60e minuut wisselde en Jort Veelo en Dave Everts naar de kant haalde voor Jaron Keizer en Mart Jonkers, veranderde het duel echt. Met name het inbrengen van Jonkers bleek een gouden greep. De hardwerkende spits veroverde 25 minuten voor tijd en stuurde Naoufal Essaah de diepte in. De snelle aanvaller ging over rechts richting het vijandelijke en haalde vernietigend uit. De Zwolse keeper was kansloos en de aansluitingstreffer een feit: 2-3. Een ontketend MSC voerde de druk nog verder op. Jonkers kreeg een kans, maar treuzelde te lang. Niet veel later was het wel raak. En opnieuw stond Jonkers aan de basis van het doelpunt van Naoufal Essayah die met zijn tweede van de middag de 3-3 op het prachtig nieuwe led-scorebord schoot.

Iedereen die dacht dat MSC daarna de wedstrijd definitief naar zich toe zou trekken, kwam bedrogen uit. Een blessure van doelman Marc Holterman deed de wedstrijd opnieuw kantelen. Omdat MSC al vier keer had gewisseld, Hajo van der Helm jr. was inmiddels in het veld gekomen voor Lotfi Elkhatari, kon Wind niet meer wisselen. Aanvoerder Max van Dijk nam de handschoenen over en posteerde zich in het doel. Met tien man kwam MSC onder druk te staan, maar Van Dijk wist ook in de zeven minuten blessuretijd zijn doel schoon te houden. Eindstand 3-3 en volgende week uit naar Wilsum dat de eerste twee competitiewedstrijden wist te winnen.

Foto’s: Leo de Harder