De formatie van de trainers Blom/Brandsma startte het oefenduel tegen de zaterdag eersteklasser zonder een aantal belangrijke selectiespelers. Door vakantie ontbraken de gebroeders Sparenberg, Arnold Otten, Yves Heskamp, Stefan Koppers en Jos Fidom. Nieuwkomer Carlos Lopes Macedo bleef met een blessure aan de kant. MSC opende fel en kreeg in de beginfase al twee mooie kansen. Een daarvan zag Camiel Fidom op de paal belanden. Het overwicht voor rust van MSC werd uitgedrukt in slechts een treffer. Na een overtreding op Tonnis de Vries mocht Fidom vanaf 11 meter de 1-0 aantekenen.
Na rust kwam Vlauw Wit fel uit de kleedkamer. De Friezen profiteerden direct van een onachtzaamheid in de MSC-defensie en kwamen zo op gelijke hoogte. Niet veel later nam MSC weer een voorsprong. Het was opnieuw Fidom die scoorde. Aan beide kanten werd daarna volop gewisseld. Blauw Wit bleef zich hevig verzetten en kreeg kansen. Nadat de 2-2 was afgekeurd wegens buitenspel, viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Al met al een nuttige oefenwedstrijd.
Zondag speelt MSC nog eenmaal een oefenpartij. In Dalen is vv Dalen dan om 14.00 uur de tegenstander. Volgende week dinsdag speelt MSC de eerste bekerwedstrijd. In Emmen is dan om 18.45 uur Drenthina de tegenstander. Op zondag 28 augustus bekert MSC om 14.00 uur thuis tegen vv Emmen.