Verheugend nieuws! In het nieuwe seizoen keren twee oud-spelers van MSC terug bij onze vereniging. Het zijn Roy Kuiers (22) en Niek Kuurman (20). Beide voetballers die enkele jaren na de eeuwwisseling in de MSC Ukkies bij Marius van Dijk zijn begonnen met voetballen, maken op dit moment nog deel uit van de eerste zondagselectie van stadgenoot Alcides. Daar hebben zij het naar de zin, maar beide spelers geven er in het nieuwe seizoen de voorkeur aan om op zaterdag hun wedstrijden te spelen.

Roy Kuiers

De 22-jarige Roy Kuiers verliet enkele jaren geleden MSC om op een hoger niveau in het JO19-combinatieteam van FC Meppel/Alcides te gaan spelen. Na die overstap keerde hij in de zomer van 2018 terug in de senioren bij MSC. Samen met de dit seizoen ook al bij MSC teruggekeerde Stefan Boers, stapte hij na één seizoen onder Berry Zandink bij MSC in de zondag hoofdklasse te hebben gespeeld over naar Union SV in Nieuwleusen. Bij die vereniging speelde hij twee seizoenen onder oud MSC-speler en trainer Yves Heskamp. Roy Kuiers is nu bezig aan zijn eerste seizoen bij Alcides waar hij, vaak als invaller, al minuten heeft gemaakt in de zondag Hoofdklasse. De linksbenige Kuiers die over een goed schot beschikt, keert bij MSC terug omdat hij graag op zaterdag wil spelen, meer minuten wil maken en wellicht ooit nog eens samen met zijn broertje Maikel in één elftal wil spelen. Roy is op meerdere posities inzetbaar.

Niek Kuurman

Niek Kuurman (20) trainde bij MSC voor het laatst onder Jarno Muis en verliet de vereniging als 14-jarig talent om bij Alcides in de B-junioren te gaan spelen. Bij de geel-zwarte buren speelde hij daarna in de standaardjeugdelftallen om vervolgens vorig seizoen over te stappen naar de senioren. Bij Alcides maakt de rechtsbenige, fysiek sterke speler die het liefst in de verdediging speelt, nog altijd deel uit van de zondagselectie. Afgelopen zondag in de wedstrijd tegen RKAVV (1-1) begon Niek nog in de basis. De overstap naar MSC maakt hij omdat hij graag weer op zaterdag wil voetballen. Bovendien ziet hij bij MSC waar hij net als Kuiers veel oude bekenden tegenkomt, kansen om zich als speler verder te ontwikkelen.

Guido Wind, de nieuwe trainer van MSC die na dit seizoen het stokje overneemt van de huidige hoofdtrainer Bernard Koning, is zeer content met de komst van zowel Roy Kuiers als Niek Kuurman. Hij noemt beide spelers ‘een goede aanvulling op de huidige selectie’ die in de zomer ook nog aangevuld gaat worden met zeer talentvolle JO19-1-spelers. “Ik weet zeker dat Roy en Niek kunnen bijdragen onze ambities verder te realiseren. In het gesprek dat wij hebben gehad kwamen zowel Roy als Niek op mij over als nuchtere jongens die de selectie en vereniging goed kennen en graag weer bij MSC komen voetballen om samen een prestatie neer te zetten.”