Het team van trainer/coach Yves Heskamp begon enigszins slordig aan de wedstrijd. Het was net alsof de mannen niet helemaal op scherp stonden. Kleine foutjes werden er telkens begaan. Dit werd in de derde minuut al zichtbaar. Een fout in de defensie, sluitpost Marc Holterman die omspeeld werd en de bal die van de lijn werd gehaald door Jille Ganzinga. Het had maar zo 0-1 kunnen zijn. SWZ bleef vooral in het eerste gedeelte van de wedstrijd druk zetten op het middenveld en verdediging. In de 12e minuut was het raak. Door een fout op het middenveld veroverde Pascal Hettinga van SWZ de bal en slalomde door de defensie en legde de bal naar links waardoor Freerk de Jong gemakkelijk de 0-1 kon binnen schuiven.

Mondjesmaat kwam MSC aan het eigen spel toe. De spitsen Lars Padding en Florian Gijzen werden moeilijk bereikt. Max van Dijk had in de 36e  minuut nog een kans{je} om de stand gelijk te trekken maar zijn schot mistte agressiviteit. Met regelmaat kwamen de Friezen, vooral via de flanken, voor de goal van Marc Holterman. Maar toch bleven de Meppelers tegen een 0-1 achterstand aan te kijken. Gezien het spelbeeld zou het niet verdiend zijn, maar toch was er een hoop om deze stand vast te houden en na de rust uit een ander vaatje te gaan tappen en misschien terug te komen, qua stand.

Pieter Hoekstra werd bedankt voor bewezen diensten en Mels Huisman kwam als spelbepaler binnen de lijnen. Het eerste kwartier van de tweede helft kreeg MSC meer grip op het spel. De achterwaartse kopbal van Kevin van der Veen op een voorzet van Joel Danhof had er maar zon in kunnen gaan, helaas Voor MSC. Niet veel later had Florian Gijzen nog een aardige kans op een voorzet van Loko Hau, Gijzen ging net onder de bal door. Jille Gazinga redde in de 57e minuut nog op fabuleuze wijze de bal van de doellijn maar in de 65e minuut was het wederom raak voor SWZ. Na een fout in de verdediging kwam de bal bij linksbuiten Rinke Hiemstra terecht en deze schoof de bal onder Marc Holterman door en liet zodoende de 0-2 aantekenen.

Loko Hau, man of the match aan de kant van MSC, had in de 70e minuut nog een grote kans om de aansluitingstreffer te maken. Hau kwam oog in oog met de keeper en probeerde Popma van Sneek te verschalken maar het mocht niet baten. Helaas voor de Meppelers ging dit feestje niet door. Vijftien minuten voor tijd was de game gespeeld. Vanuit een corner kon Freerk de Jong gemakkelijk de 0-3 binnen koppen en kon MSC haar wonden gaan likken.

Er ligt voor Heskamp een mooie taak om het team weer op de rit te krijgen deze week en klaar te stomen voor de uitwedstrijd tegen Hielpen uit Hindelopen, volgende week zaterdag.