Met maar liefst veertien spelers van MSC-Antaris zijn maandag 9 juli. voor de 22e maal de voetbalkampen in Havelte van start gegaan. In totaal hebben zich 92 deelnemers aangemeld voor deze eerste week.
Om 10.00 uur ’s morgens werden de KNVB Voetbaldagen geopend. Om half elf ging het kennismakingstoernooi van start. ’s Middags waren er trainingen, 8 tegen 8 voetbalwedstrijden en een voetvolley competitie. ’s Avonds na de maaltijd werd er 4 tegen 4 gespeeld. Bovendien was er een soort 8-kamp.Afsluitend gingen alle deelnemers de bossen in voor het dierengeluidenspel.
Ondanks de wat onzekere weersomstandigheden op de maandag, viel het weer op dinsdag en woensdag reuze mee. De sfeer onder de voetballertjes is top. De vernieuwde tenten zien er gezellig uit. Voetbalvereniging Havelte verzorgt op een uitstekende wijze alle maaltijden en is een geweldige gastheer voor alle deelnemers en begeleiders. “Dokter” Bernard Zwiers
krijgt zo af en toe een voetballertje op bezoek met blaren of een kleine blessure aan de enkel of de knie. Ook voor de rest van de week zullen de leiders en trainers o.l.v. Alex Goelema er alles aan doen om de week tot een succes te maken. En dat gaat zeker lukken!
Vrijdagmiddag zijn de ouders vanaf half twee van harte welkom om de finalewedstrijden van hun kroost bij te wonen. Om vijf uur ‘s middags is er de prijsuitreiking en wordt de eerste week van het voetbalkamp afgesloten.

Roel Kalsbeek.