Vandaag staat de tweede competitiewedstrijd voor het team MSC F3 op het programma, nl. om 9.00 uur thuis tegen De Weide F7. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt onder leiding van de twee trainers Chiel en Marvin, de tactiek besproken. Zij zorgen er ook voor dat de jongens goed zijn ingespeeld en een gedegen warming up krijgen. Na het schudden van de handjes, het schreeuwen van een mooie yell gaat de wedstrijd beginnen.

MSC F3 gaat meteen in de aanval en binnen 1 minuut wordt het eerste doelpunt door Devlin gemaakt. Vlak daarna valt al snel het tweede doelpunt en wederom is Devlin diegene die deze maakt. Hierna komt er mooi een samenspel op gang. Jort pakt de bal en gaat op het doel af en stuit daar op een flink blok. Ze hebben Jort even flink geraakt, dus de wonderspons moet even zijn werk doen.

MSC blijft in de leiding en werkt mooi samen. Een voorbeeld van een mooie samenwerking zien we al snel. Devlin heeft de bal en rent langs de lijn zijn tegenspelers voorbij en kan de bal passen naar Bram, die hem vervolgens loeihard in het doel schiet. Een prachtig doelpunt, prachtige samenwerking maar helaas werd het doelpunt afgekeurd omdat de bal net over de achterlijn was gekomen. Jammer, maar zeer goed gedaan.

Daarna is het Samel die de bal heeft en op het doel afgaat en 1 kans is genoeg: hij scoort! 3-0 is het alweer. Uiteraard heeft de tegenstander af en toe ook de bal, maar deze stuiten meestal op ons verdedigingsblok Nout en Joris de Vries. En daarachter staat natuurlijk onze keeper Joris Tamsma, die het misschien niet altijd al te druk heeft maar de aandacht niet laat verslappen. Joris de Vries, Nout en Sieb zijn spelertjes die ervoor zorgen dat er weer rust komt in het spel. Zij spelen netjes over en zorgen ervoor dat er breed wordt gespeeld. Hiermee krijg je een geweldige samenwerking en krijg je snelheid in de wedstrijd. En dan kun je met zo’n samenwerking een doelpunt op gang brengen, zodat een spits als Jort het koelbloedig afmaakt: 4-0.

Na rust blijft MSC doordenderen. Devlin scoort na een prachtige pass van Emiel het 5e doelpunt. Het spel blijft voornamelijk spelen voor het doel van de tegenstander, zodat ook verdediger Joris de Vries wat naar voren kan komen en bijna scoort. Bram mag weer een corner nemen met zijn sterke linkerbeen, maar helaas dit keer niet met een doelpunt als gevolg. Het gehele team van MSC was flink naar voren gekomen en het is dan ook hard rennen als de tegenstander de bal heeft en op ons doel af dendert. Maar Joris de Vries is met zijn lange benen snel weer op plek van bestemming en pakt de bal af. MSC is weer aan de leiding en dwingt wederom een corner af. Dit keer neemt Emiel de corner en schiet deze keurig voor het doel, zodat Devlin deze in kan tikken: 6-0. De jongens zijn nog niet moe en blijven doorgaan. Samel heeft de bal te pakken en rent met bal op het doel af en maakt het keurig af: 7-0. En vlak voor de eindtijd maakt Devlin er nog een 8-0 van. Met deze 8-0 sluiten we de wedstrijd af en gaan we penalty’s schieten.

Onze keeper Joris mag zijn kwaliteiten laten zien. In opperste concentratie staat hij in het doel en houdt op 2 na, alle penalty’s tegen. Zelf mag hij ook nog een penalty nemen en die gaat onder tegen de lat. De wedstrijd is gedaan, de handjes worden geschud en nog een laatste yell om het af te sluiten. Iedereen kan supertevreden naar huis gaan.