MSC-Amslod Zo1 won zondag met veel strijd met 2-1 van Alphense Boys en pakte daarmee de eerste drie punten in de hoofdklasse C op zondag. Het hoogtepunt was de geweldige vrije trap van Matthijs Hensens waarmee MSC op 2-0 kwam. Dat was op een belangrijk moment, want de Meppelers waren net tot tien man gedecimeerd na een rode kaart.

Hensens maakte na een kwartier ook de eerste. Noah Schuurman stuitte nog op de Zuid Hollandse doelman Tim van der Linden, maar de meegelopen Hensens benutte de rebound. Schuurman had daarvoor ook al een aardige kans gekregen, maar de bal ging via Van der Linden voorlangs. De aanvallers van Alphense Boys zaten aardig in de tang bij de MSC verdedigers en de gasten kregen voor rust dan ook geen uitgespeelde kansen. “Zij voetbalden makkelijker en waren technisch vaardig”, aldus MSC linksback Dedmer Kraakman, die veel duels won. “We gingen er daarom kort op zitten en bij hun buitenspelers zochten we de grens op en gingen er soms over”. Vanuit de corners was Alphense Boys wel gevaarlijk, maar doelman Leon Knol hield zijn doel schoon. Knol verving Marc Holterman die in de warming-up geblesseerd raakte. Een vinger schoot op twee plaatsen uit de kom. Knol had na 37 minuten mazzel dat een op een voorzet lijkend balletje van Thijs Hoogenboom op de bovenkant van de lat belandde. Vlak voor rust had Cem Sahim van Alphense Boys een mooie rush in huis en het eerste echte schot op het doel van Knol ging over. Alphense Boys, dat zich op voorhand al tot titelkandidaat had uitgesproken, probeerde na rust aan te zetten. Maar de eerst kans was voor MSC met een schot van Jim Veltmaat dat geblokt werd. Daarna kwamen de kansen voor de gasten, maar Sahin en Joey Lauhouh Kouadio misten het Meppeler doel. Luuk Kuipers zette nog een keer een goed blok om een treffer van Alphense Boys te voorkomen.

MSC speelde met veel strijd en dat leverde zes gele kaarten op. Invaller Richard Barahilla kreeg er na 68 minuten één te veel en mocht voortijdig gaan douchen. “Het was een hele karrenvracht geel”, zei MSC-trainer Berry Zandink na afloop. “Maar ik vond het wel eenzijdig aan ons gegeven van de scheidsrechter. De tackle van Richard was fel, maar op de bal. Dat hij daarvoor een tweede gele kaart geeft vind ik jammer”.
Het thuispubliek vreesde dat MSC nu zou knakken, maar Hensens had in de 71e minuut een goed antwoord. Hij nam een vrije trap aan de rechterkant van zo’n 35 meter en de bal sloeg als een granaat in het net. “De keeper stond voor mij een beetje aan de linkerkant”, aldus Hensens over zijn doelpunt. “De trainer zei ‘probeer het maar eens’ en ik moet zeggen ik raakte hem heerlijk”.
Alphense Boys weigerde zich neer te leggen bij de nederlaag en kreeg kort na elkaar twee aardige kansen. In de 89e minuut viel de 2-1 alsnog. Kees Tol werd weggestuurd en die wist Knol te passeren. Daarna was het even vrouwen en kinderen eerst bij MSC. Hoogenboom kopte een bal op de Meppeler kruising en Knol sloeg een inzet van Sahin uit de hoek. Het eindsignaal kwam dan ook als een verlossing voor MSC.
“Alphense Boys is een goede ploeg”, aldus MSC trainer Zandink. “We hadden de beelden tegen Hoogeveen gezien en daar speelden ze reactievoetbal. Tegen ons moesten ze het spel maken en vooral in de omschakeling waren ze kwetsbaar. We waren voor rust wel vaak de bal kwijt, maar we hebben geen kansen weg gegeven”. In de slotfase was het nog even zweten voor Zandink: “Dat doelpunt werkte als doping op ze en we hadden geluk met die bal op de kruising. Maar we hebben het met z’n allen over de streep getrokken en ik vind het terecht”.
De slechte voorbereiding met een paar grote nederlagen kan bij MSC vergeten worden: “We zochten nog naar de juiste discipline”, aldus verdediger Kraakman over die periode. “We staan nu achter deze speelwijze en organisatie, waarbij we tegen iedereen een kans maken. We moesten ook nog aan elkaar wennen en we hebben veel van die nederlagen geleerd”.

Komende zaterdagavond staat de Meppeler eer op het spel, want dan speelt MSC uit tegen plaatsgenoot Alcides: “Daar waren we nu nog niet mee bezig”, zei spits Hensens. “We hebben drie hele belangrijke punten en het is lekker om met die punten naar de derby te gaan”.

MSC – Alphense Boys 2-1. 1-0 Matthijs Hensens (15.), 2-0 Matthijs Hensens (71.), 2-1 Kees Tol (89.). Rood: Richard Barhahilia (MSC, 69.). Toeschouwers: 150.

Man van de wedstrijd: Matthijs Hensens. (MSC)

Amusementswaarde: 7,5

Bijzonderheid: De wedstrijd werd bij buurman FC Meppel gespeeld, omdat de grasmat van MSC nog niet speelklaar is. Dat is waarschijnlijk pas begin oktober het geval als Hoogeveen op bezoek komt.

MSC: Knol, Verheul, Beute, Kuipers, Kraakman, Hof (Barahilia (46.), Bakker, Zwaagstra (Van Lingen, 62.), Veltmaat, Schuurman, Hensens (El Kadouri, 78.).

Alphense Boys: Van der Linden, Van Zoest, Kooij, Stiphout, Ampong-Zweistra, Meiring (Lauhouh Kouadio, 58.), Ouwendijk (Da Silva,72.), Sahin, Vink, Tol, Hoogenboom.

Bron tekst: www.tweenul.nl
Bron foto’s: Leo de Harder