Bussum – MSC-Amslod startte zondag de competitie met een nederlaag. Daar deden de wit-zwarten zichzelf ongelofelijk tekort mee. Wie de wedstrijd gezien had, geloofde na negentig minuten zijn ogen ook niet. Er stond een 4-1 eindstand op het scorebord terwijl de Meppelers gewoon met drie punten naar huis hadden moeten gaan.

MSC kende een dramatische tweede helft van de voorbereiding op het seizoen. Nadat het eerste deel nagenoeg vlekkeloos was verlopen, werd het tweede deel van de voorbereiding op de competitie gekenmerkt door hele dikke oefennederlagen. ACV 9-0 en Hoogeveen 10-1 gaven de wit-zwarten niet het vertrouwen dat nodig is om lekker aan de competitie te beginnen. Voeg daarbij de blessures van ervaren krachten als Camiel Fidom en Thom van Lingen en het ontbreken van routinier Marc Holterman, dan weet iedere voetballiefhebber wel dat MSC niet heel zelfverzekerd afreisde naar Bussum.

Toch gooiden de wit-zwarten in het Gooi alle schroom van zich af. Nadat de thuisploeg na een minuut spelen dichtbij de 1-0 was, nam MSC het initiatief in de wedstrijd over. Met fris en aanvallend voetbal werd de thuisploeg onder druk gezet. Jim Veltmaat, de nieuwe spits Matthijs Hensens en Noah Schuurman verschenen meerdere keren in kansrijke positie maar wisten de score niet te openen. De thuisploeg kreeg ook twee geweldige kansen, maar keeper Leon Knol pareerde geweldig. Na een half uur spelen was het wel raak. Een vrije trap vanaf de rechterflank van Hensens, belandde op het hoofd van de bij de tweede paal staande Jim Veltmaat.

Van dichtbij liet de middenvelder doelman Rolf Hazelaar met het hoofd kansloos. Voor SDO betekende de achterstand het sein om de duimschroeven aan te draaien. Het leverde twee minuten voor rust de gelijkmaker op.

Kansen

Na rust was MSC de bovenliggende ploeg. SDO werd onder druk gezet en de wit-zwarten werden met de minuut gevaarlijker. Honderd procent kansen waren er voor Veltmaat, Schuurman en Zwaagstra, maar MSC scoorde niet. Dat deed de thuisploeg wel. Het was Raaijen die in de 50e minuut van dichtbij de 2-1 mocht binnenschieten. Daarna was het MSC dat de wedstrijd in handen nam. Via Hensens, Veltmaat en Ronan Zwaagstra kreeg het meerdere goede mogelijkheden om de 2-2 aan te tekenen. Het lukte niet en de thuisploeg liep in de laatste minuten verder uit: 4-1.

MSC-trainer Berry Zandink baalde na afloop geweldig. ,’Veel mensen zullen nu wel weer denken dat we weer een knetter aan de kont hebben gehad, maar we hadden hier gewoon drie punten moeten halen. Zijn we in de afwerking scherper, dan gaan we hier gewoon met drie punten weg.’