Het leek vanaf het begin helemaal mis te gaan onder ijskoude omstandigheden in Emmen. DZOH begon fel en geconcentreerd en binnen no-time stond B1 met 2-0 achter. Op de een of andere wijze kantelde de wedstrijd na goed doorzetten van Marcel de Ruiter die een fout vd keeper afstrafte. Soms heb je inderdaad een beetje hulp nodig. Het was dezelfde Marcel de Ruiter die de 2-2 voor de rust op het scorebord bracht.

De 2e helft was het MSC dat wel geconcentreerd en met overleg de wedstrijd naar zich toe trok. 10 minuten voor tijd was dan zover. Een vrije trap van Rein Schaafsma werd door Chris Elpenhof op prachtige wijze bij de 1e paal binnengetikt.
De mannen van trainer Vincent Kuik en leider Gerrit van Leer konden hun geluk niet op. De overwinning was niet gestolen en gewoon verdiend op basis van een uitstekende 2e helft.
Volgende week thuis tegen Germanicus kan B1 zich steviger in de middenmoot vestigen. Handhaving in de Hoofdklasse was en is het doel en dat lijkt aardig te lukken.