Voor MSC scoorden good-old Guido Broers (44) en Stefan Bollen. ‘Ik ben trots op mijn ploeg’, glunderde André Blom. ‘Wanneer je liefst acht selectiespelers mist en je weet dit toch te bereiken, is dat pure klasse’.  André Blom bekende na afloop eerlijk, dat hij door al die afwezigen met gemengde gevoelens naar het treffen had uitgekeken. ‘Ik zag de warming up van Appingedam en dacht dat ze ons zouden opvreten. Maar niets bleek minder waar. Zonder de anderen te kort te doen was een compliment aan veteraan Guido Broers zeker op z’n plaats. Met Jeffrey Velberg bezorgden ze toch maar de Appingedam-defensie handen vol werk. Prachtig was het dan ook dat hij op aangeven van Stefan Bollen, al weken in een supervorm, de 1-0 maakte’.
MSC trok zich niets van de vele absenties door blessures en schorsingen aan. Ook defensief speelde het sterk en gaf tegen  Appingedam niets weg. De Oost-Groningers mochten in het begin dan wat verzorgder voetballen, echt dreigend werd het maar zelden. Alleen wanneer Anthon Hoorndijk en Pong Clementia zich met de zaken bemoeiden was het even oppassen geblazen.
Maar dit gevaar werd door een compact spelend MSC al vrij snel ingedamd. Ging de strijd dan gelijk op de meeste dreiging kwam van de thuisclub. Redde doelman Hindrik Snijders nog eerst tweemaal bij inzetten van Stefan Bollen in de 35e minuut was het toch raak. Het voorbereidende werk na een wervelende actie kwam van Stefan Bollen en de afwerking bij de tweede paal van Guido Broers.
Het zelfvertrouwen groeide nog meer, al was er even een fase waarin Appingedam wat meer druk zette, maar met het overwicht deed het weinig. Het bezat niet de slimheid om de degelijk operende Meppeler defensie voor al te grote problemen te stellen.
In de tweede helft gooide MSC al binnen twee minuten de wedstrijd in het slot. Na een steekpassje van Ronnie Venema, die een goede partij speelde was het Stefan Bollen, die vrijstaand het leer langs doelman Hindrik Snijders schoof. Daarmee was de wedstrijd in wezen al beslist. MSC controleerde eenvoudig het treffen tegen een machteloos opererend Appingedam. De thuisclub kon de voorsprong zonder problemen vasthouden en dat stelde trainer André Blom in de gelegenheid voor publiekwissels van Guido Broers en de jeugdige René Koezen.