Nog even terugkijken op twee voorbije seizoenen MSC. Wat is je het meest bijgebleven?
Als trainer wil je graag dat de spelers groeien en beter worden. Daarnaast wil je graag dat de club zich blijft ontwikkelen. De afgelopen jaren zijn beide aspecten aan de orde geweest. Ik was dan ook enorm trots dat we met een relatief jonge selectie, als derde in de 1e klasse, gepromoveerd zijn naar de hoofdklasse, de hoofdklasse veilig hebben kunnen stellen en dat op eigen kracht. Een prestatie van formaat!

Een aantal bepalende spelers heeft MSC deze zomer verlaten. Is MSC erin geslaagd om dit op te vangen?
Dat zul je moeten afwachten. De jongens die ons hebben verlaten waren naast zeer leuke persoonlijkheden, ook jongens met hoofdklasse-ervaring. We hebben nu in Melchior Schoenmakers een jongen met betaald voetbal ervaring ervoor terug gekregen. Daarnaast hebben we jonge talenten met een goede drive erbijgekregen, waardoor de selectie breder is geworden dan vorig jaar. Zij zullen wat wisselvalliger kunnen zijn, maar dat is voor ons als trainers wel leuk om mee te werken. Je wilt toch spelers iets meegeven en beter maken.
 
Een goede voorbereiding op een nieuw seizoen is heel belangrijk. Waar heb jullie de voorbije weken het meest op gehamerd?
We zijn erg druk geweest om op bepaalde momenten als elftal druk te zetten. Dit vergt tijd en geduld. Het gaat soms heel goed en even later zijn we dan weer niet bij de les. Het is een ploeg die nog aan elkaar moet wennen, maar de jongens zijn gretig en dat is fijn om mee te werken. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in. We zijn in de maand augustus zo’n 22 dagen bij elkaar geweest. De start is daar gegeven, maar je gaat elkaar pas goed kennen als de eerste tegenslagen, zowel privé en/of als team zich aandienen. 
 
Wat is het voornaamste doel van MSC 1 komend seizoen?
Dat blijft in 1e instantie handhaving. We hebben nu als club hoofdklasse ervaring, maar in onze groep zijn toch ook weer een aantal nieuwe jongens die eerst zullen moeten wennen aan hoofdklassevoetbal. Dus eerst handhaven en persoonlijk wil je graag hoger eindigen dan vorig jaar. 
 
Hoe schatten jullie de verhoudingen in de Hoofdklasse C dit seizoen in?
Ik verwacht dat er meer ploegen zijn die van elkaar kunnen winnen dan vorig jaar, de onderlinge krachtsverhoudingen liggen dicht bij elkaar. De twee topploegen (WKE en HSC’21) zijn naar de topklasse, de twee zwakkere ploegen zijn ook gedegradeerd, de twee nacompetitieploegen spelen gewoon weer in de hoofdklasse. Over de nieuwe ploegen Longa’30, Juliana en UDI kan ik nog niet veel zeggen. Het lijkt er op dat ze zich goed versterkt hebben. Al met al zullen we weer veel strijd en spektakel op de mat moeten leggen op onze punten weer bij elkaar te sprokkelen. 
 
Een prognose? Welke ploegen verwacht jullie bovenin, welke onderin?
Een prognose is altijd moelijk en eerlijk gezegd doe ik daar liever niet aan mee. We kunnen ons beter focussen op ons eigen team en zoals ik al aangaf willen we graag als MSC verder groeien, de doelstelling van een trainer is eigenlijk niet zo belangrijk. We willen doelstellingen formuleren als groep. Dit gaan we nu doen, zodat we als team eensgezind zijn als het gaat om persoonlijke en teamdoelstellingen.
 
Wat mogen de supporters van MSC verwachten dit jaar?
Wij (Jan Derk en ik) als trainers, denken vooral om doelpunten te maken. Je hebt ook trainers en ploegen die eerst voetballen om doelpunten te voorkomen. Dat is een andere insteek, waarbij beide methodieken goed kunnen werken. Wij gaan uit van eigen  kracht en geven de spelers informatie over de tegenstander mee. Het is een bekend gezegde ‘altijd één meer scoren dan de tegenstander en dan doe je het heel goed’. Ik kan me wel vinden in deze uitspraak. Dus attractief, aanvallend voetbal, met veel doelpunten en een herkenbare speelstijl, als we dan ook nog regelmatig punten pakken zijn we helemaal tevreden.