Zo’n bezoekend team pakt het echter snel op en maakt dan, zoals dat in goed Nederlands heet, een line up, waarna het handen schudden begint. Woorden als succes, plezier en sportief worden met elkaar gewisseld en…… blaast de scheidsrechter op zijn fluitje, hiermee aangevende dat de wedstrijd is begonnen. Na de wedstrijd volgt dan het ouderwetse handen schudden en bedankt iedereen elkaar voor de samenwerking en de sportieve strijd op het veld.

Zaterdag de zevende december was het vrijwel windstil en lag de temperatuur zeker vijf graden boven het vriespunt. Toch klaagde iedereen over koude voeten, ongeacht de kwaliteit van de schoen of de dikte van de zool. Mijn grootmoeder zou iedereen als tip het volgende meegeven (mocht ze nog leven); knip in de vorm van je schoen een aantal stukken aluminiumfolie en leg dat onder de binnenzool van je schoenen.

Stoere jongens bewogen zich bonkig tussen hun teamgenoten, terwijl meisjes met twee paardenstaarten over het veld fladderden. Velen lachten de kou weg, door grappen te maken over reggae-ondergoed of een scheefgetrokken kraagje van een vriendinnetje.

Aandachtig werd er geluisterd naar de nieuwe trainer van F5, die zijn spelertjes op een rustige manier vertelde wat er aan het spel verbeterd kon worden. Op zijn beurt wordt hij, tijdens trainingen en wedstrijden, weer beoordeeld door begeleider Marius van Dijk.

Aan de andere zijde van het veld werd een scheidsrechter in opleiding ondersteund door……… ja, door wie? Zijn begeleider was door griep geveld en deze persoon zou een zogenaamde scheidsrechterset meenemen. En daar sta je dan, zonder stopwatch, pen en papier. Dankzij allerlei mensen, waaronder de heren Muis en Gino Veelo, kon de wedstrijd van E3 tegen SJO JVZ iets later dan gebruikelijk van start gaan.

Coördinator der scheidsrechters Wim Wijntjes nam de begeleidersrol over van zijn zieke collega (Ezau: beterschap!) en was er getuige van dat ons E3 kampioen werd (zie ook ander item op de MSC-site).

In Sponsor Plaza bekende bestuurslid van dienst Roel Schaafsma geen lid te zijn; slechts vriend van MSC. Was hij nu bestuursvriend van de dag of louter vriend van dienst? Bezoekende leiders hadden geen problemen met het vraagstuk over de functie van de gastvrije MSC’er en menig potje koffie moest gezet worden – de aanloop was enorm!

Hieronder de foto’s die werden gemaakt op en rond de velden……….

RW