Martijn is rustig ingeslapen, omringd door vrienden en familie. Martijn Doldersum kreeg in mei 2013 toen hij met MSC nog de nacompetitie wist te bereiken, te horen dat hij ALS had. Hij onderging meerdere onderzoeken in Utrecht, om te helpen de oorzaak te vinden van de ziekte.

Een week voor zijn afscheidswedstrijd bij MSC, werd bekend dat Martijn die ook voor Zuidwolde, Hollandscheveld, Hoogeveen en WKE voetbalde, aan ALS leed. Wat die week volgde was een fantastisch eerbetoon aan een geweldig mens.  In het bijzijn van familie, vrienden en veel oud-ploeggenoten en oud-tegenstanders nam Martijn toen afscheid als actief voetballer.

Velen typeerden Martijn in zijn hoogtij dagen als misschien wel de beste amateurvoetballer van Nederland. Zijn verschijning maakte grote indruk. Groot, sterk, stoer en vol met tatoeages. Een leider in het veld die niet schroomde om zijn medespelers met luide stem op de plek te zetten. Ook een leider buiten het veld. Een gangmaker in de groep. In de tijd dat Martijn bij MSC rondliep, heeft hij een diepe indruk achtergelaten. Goudeerlijk, karakter, mentaliteit, teamplayer, winnaar, recht voor zijn raap en bovenal een goed mens! De Man van Staal die ook bij MSC veel vrienden heeft gemaakt!

Martijn ouwe reus, het ga je goed! Bedankt voor alles en we nemen er een paar op je!

Mathilde, Sheila, Daiwey en Jaylinn, verdere familie, vrienden, oud-ploeggenoten. Heel veel sterkte met dit grote verlies!

Bestuur en leden MSC Meppel