In dit slordige inhaalduel kreeg de Meppeler hoofdklasser in de eerste helft een ongelukkige penalty tegen (0-1). MSC oefende daarna wel druk uit, maar leek met lege handen achter te blijven. Alex Zomer zorgde op de valreep met een harde kopstoot alsnog voor een verdiend punt.

Strafschop

Na een halfuur tikte MSC-aanvoerder Vincent Oosterkamp een aanvaller van de gasten aan en kreeg een strafschop om de oren. Een zware straf, want contact was er wel maar een overtreding was niet het geval. Aanvaller Jihad Ouchene schoot de strafschop binnen: 0-1. Nadat Jos Fidom even later een grote kans miste, leverden twee kopballetjes van Alex Zomer eveneens geen gelijkmaker op.

Na een uur spelen scoorde MSC wel, toen Justin Benjamins fraai combineerde met Camiel Fidom en de 1-1 binnengleed. Dit doelpunt werd echter vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.

Alverna kon daarna met twee grote scoringskansen de wedstrijd beslissen maar deed dat niet, en zag even later Carlos Lopes Macedo een vrije kopkans missen namens de thuisploeg. Het duurde echter tot de negentigste minuut totdat MSC kreeg waar het recht op had. Een hoekschop van Robert Schonewille werd door de sterke Alex Zomer binnengeknikt.

Door deze 1-1 begint MSC met een achtste positie aan de winterstop.