De wedstrijd tussen MSC en Quick’20 startte erg rommelig met veel balverlies. MSC kreeg wel twee aardige kansen. Marcel Linthorst schoot net naast en Vincent Oosterkamp schampte met een vrije trap de buitenkant van de paal. Na een kwartier begon Quick´20 beter te voetballen en kreeg de nodige kansen. MSC doelman Marc Holterman moest ingrijpen op een schot van Jordi Kamphuis, een knal van Taner Sen, een inzet van Jeroen Visscher en een hard afstandsschot van Tim Engbers. Frank Eulderink kopte op aangeven van Kamphuis nog een keer net naast.

Lange bal

Na de pauze had MSC het verdedigend beter staan. Quick´20 voetbalde bij vlagen goed, maar het leverde alleen een kans voor Eulderink op die door Holterman gepareerd werd. MSC zette Jos Fidom in en ging de lange bal hanteren. Doordat de Meppelers ook steeds de tweede bal veroverden werd MSC gevaarlijk. Na 69 minuten ontsnapte de Twentse ploeg na een ware scrimmage voor het doel van Gijs Krukkert en twee minuten later schoot Alex Zomer net over. Na een combinatie met broer Camiel schoot Jos Fidom vervolgens rakelings voorlangs. In de 85e minuut gaf Linthorst de bal vanaf links voor en Jos Fidom roeide de bal in de lange hoek achter Krukkert: 1-0. Linthorst en Jos Fidom verzuimden vervolgens de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar dat kon de feestvreugde bij MSC na afloop niet bederven.

Forceren

“Ik zei vanochtend tegen mijn vriendin dat ik hoopte in die twintig minuten dat ik kon spelen nog wat te kunnen forceren. En dan maak je de winnende. Dit is een klein jongensboek, maar dan op amateurniveau”, aldus een opgetogen Jos Fidom. “De overwinning is wel gestolen. Zij waren de betere ploeg, maar je moet ook de doelpunten maken en wij hebben in de tweede helft achterin geen kans meer weggeven.”

“Quick’20 is een fantastische ploeg”, zei MSC trainer Jan Derk Brandsma na de wedstrijd. “We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen. Tegen dit soort ploegen moet je het anders doen en we zijn daardoor opportunistischer gaan spelen. Dat is niet de MSC norm, maar we toonden wel de juiste instelling en we hebben hard gewerkt. Dit was echt een overwinning van het team.” Brandsma benadrukte dat de overwinning van deze nacompetitie al een mooi toetje is en dat de topklasse halen geen must is. “Als we het niet redden is dat voor MSC geen enkel probleem.”

Zuur verlies

Quick’20 bleef achter met een kater. Door het verlies tegen Hercules werd het kampioenschap in de hoofdklasse C verspeeld en opnieuw ging het in een beslissende wedstrijd mis. “Van de laatste 13 wedstrijden verloren we er maar twee, maar dat zijn wel de zuurste”, baalde Quick’20 aanvoerder Tim Engbers. “We hebben een jonge groep en bij dit soort wedstrijden komt er meer kijken dan voetballen alleen”. Ondanks de teleurstelling blikte Engbers positief vooruit: “Er zit potentie in deze groep, die grotendeels bij elkaar blijft. Het klinkt misschien een beetje wrang dat ik het nu al zeg, maar ik heb heel veel zin in volgend jaar”.