Aan de verloren wedstrijd tegen DZOH maken we op deze plek dan ook verder geen woorden vuil. We richten ons op de geweldige prestatie die er door Stue, Nick, Rogier, Peter, Daan, Kai, Tim, Julian, Juliën, Jason, Mads, Jeen, Romein en Hidde, onder de bezielende leiding van Arjan, Michiel en Dennis, is geleverd. De mannen hebben individueel wederom enorme stappen in hun (voetbal-)ontwikkeling gemaakt. Stuk voor stuk zijn ze technisch, tactisch, fysiek en mentaal gegroeid.  Gevoed natuurlijk door de trainerscapaciteiten van Arjan – die werd bijgestaan door assistent Michiel, keepertrainer Dennis en looptrainer Chris – maar ook omdat ze beter wilden worden.

Voorafgaand aan het seizoen was er binnen de club een aantal mensen die weinig vertrouwen had in ons avontuur in de 3e Divisie. We zouden het moeilijk krijgen en moesten maar serieus rekening houden met degradatie. Makkelijk het was geen moment, maar vanaf het begin van het seizoen was het al duidelijk dat MSC D1 op dit niveau thuishoort. De derde plek op de eindrangschikking is hiervan het overtuigende bewijs. Van kampioen Quick werd twee keer met 1 doelpunt verschil verloren en op de eerste wedstrijd thuis tegen NEO (1-4) na is het team nooit weggespeeld. De vijf (onnodige) verliespunten tegen DZOH betitelen we maar als een gevalletje ‘jammer maar helaas’.

Misschien kunnen we de prestatie van MSC nog beter in perspectief plaatsen wanneer we bedenken dat de D1-teams van gekende Drentse jeugdvoetbalgrootmachten als De Weide en JVZ laatste en op één na laatste eindigden en degradeerden. DZOH D1 wist door de winst van afgelopen zaterdag op het nippertje degradatiewedstrijden te ontlopen en het andere team uit KNVB Noord in de 3e Divisie –  Olde Veste D1 – werd uiteindelijk zesde van de twaalf teams. Een puike prestatie van MSC D1 dus. Allemaal het resultaat van hard werken en veel toewijding van spelers en trainers.

Op deze plaats ook een welgemeend en dik verdiend woord van dank aan onze vaste grensrechter JJ. Op het laatst door een vervelende knieblessure geveld, maar altijd aanwezig bij uit- en thuiswedstrijden en zelfs ‘on tour’ naar Oostende.  Dank je, JJ! Ook Houcin, die menig thuiswedstrijd van ons heeft gefloten danken wij hiervoor hartelijk. Super gedaan, Houcin. Net als alle andere MSC- en KNVB scheidrechters die onze wedstrijden hebben geleid.

Als laatste een woord van dank voor alle ouders, opa’s, oma’s, vrienden, vriendinnen en andere supporters die ons het hele seizoen hebben gesteund. We danken hen niet alleen voor de massale aanwezigheid bij de thuiswedstrijden maar ook voor het meereizen naar onze – veelal verre – uitwedstrijden en natuurlijk voor het twee keer in de week (en soms nog wel vaker) wassen van de kleding. En dan vergeet ik nog bijna onze officieuze teamfysio en -fotografe, Annette, te bedanken voor het kneed- en plakwerk rond de wedstrijden en het maken van prachtige foto’s. Allemaal hartelijk dank, jullie zijn allemaal een integraal onderdeel van “TEAM MSC D1”!!

Nu gaan we een weekje uitrusten. Lichaam en geest met rust laten, om op 14 en 15 mei met elkaar een hopelijk fantastische Drenthe Cup te mogen beleven. Want hoe leuk dat kan zijn, dat weten de meesten van ons maar al te goed!