Na een aftastend begin brak in de 7e minuut Kay van Dijk met een bekeken schot de wedstrijd open en scoorde de 0-1. Vanaf dat moment was het duidelijk dat D3 een mooie overwinning kon gaan boeken en dat gebeurde dan ook. In de 17e minuut zag Max Veld de keeper van Urk ver voor zijn goal staan en vuurde af, een prachtige goal (0-2). Nog voor rust maakte de man van de wedstrijd Melvin Palm de 0-3.

Na rust gingen de mannen rustig door en door twee  (mooie) goals van Niek Jonkers stond en snel 0-5. Het publiek ging er – in zeer natte omstandigheden – nog eens goed voor zitten, want een monsterscore lag in het verschiet. Mats Borgdorff kopte uit een voorzet snoeihard op de kruising, gelukkig kon Melvin iets later de 0-6 wel op het scorebord krijgen. Vanaf dat moment verslapte het team en kreeg Urk zowaar een aantal kansen, waaruit dan ook de 1-6 viel. Dit werd ook de eindstand.

De mannen van D3 zijn dus zeer goed gestart aan de competitie, temeer omdat er best nog een aantal dingen verbeterd kan worden, dit biedt perspectief. Een compliment voor de grensrechter Lars is hier ook zeker op zijn plaats, want vlaggen in de moesson is beslist geen sinecure.