Doelstelling 1: De winnaarspoule halen

Cruciaal voor het behalen van deze doelstelling was natuurlijk winst in de eerste groepswedstrijd. Voetbalkenners weten natuurlijk dat Oranje in ’88 het EK wonnen nadat ze de eerste groepswedstrijd verloren, maar MSC E1 wilde dat risico niet nemen. VV Maasdijk E1 was de eerste tegenstander en die moest worden verslagen. Door drie goals van Jeen gebeurde dat uiteindelijk eenvoudig met 3-0. Zo, de kop was er af!

Na de mannen uit Maasdijk volgenden twee “interlands” tegen SC Münster 08 E1 en Düneberger SV E1. De  Münsteranen bleken een taaie tegenstander. Sterke, snelle jongens met een heel goed schot in de benen, die veelvuldig het middenveld oversloegen en vooral de lange bal hanteerden. Een opportunistisch soort voetbal waarvan wij als MSC-ers weten dat het heel succesvol kan zijn. Als je het maar goed speelt en er dus de spelers voor hebt. In het geval van Münster was dat zo. Na een 0-1 achterstand was het Kai die knap gelijk maakte.  MSC E1 maakte gebruik van de ruimte op het middenveld. Jason nam de centrale positie in en was veelvuldig het “Dreh- und Angelpunkt” van de MSC-aanvallen. Dit leidde al snel tot de 2-1 voor MSC E1.

In de tweede helft vergaten we te voetballen en gingen we mee in het spelletje van Münster en dat was – zoals we zelf op menige zondag op Ezinge hebben gezien –  niet erg verstandig van ons. De tegenstander kreeg de overhand en wist de wedstrijd met 2-3 te winnen. Een onnodig verlies, dat het noodzakelijk maakte om de volgende wedstrijd tegen Düneberger SV E1 te winnen.

Dat bleek niet zo’n groot probleem. Zoals wel vaker werd er door de achterhoede niets weggegeven en wisten we voorin doetreffend te zijn. Drie keer zelfs! Jeen, Mads en Nick wisten de reus in het Duitse doel te passeren. Naar de winnaarspoule dus. Weliswaar als tweede, maar toch: doelstelling 1 bereikt.

 

Doelstelling 2: De finale halen

Op zondag Eerste Pinksterdag kwamen dus doelstelling twee en drie aan de beurt. Het halen van de finale was het volgende doel. Hiervoor zou er twee keer moeten worden gewonnen. De eerste tegenstander was het technisch vaardige Coulogne E1 uit Frankrijk. Weer een interland dus. Dat maakt het Eurosportring Toernooi zo speciaal. MSC E1 begon zeer geconcentreerd aan de volgende stap op weg naar de finale. De in het zwart gestoken tegenstander kreeg te maken met MSC E1 op z’n best. Met continue druk op bal en tegenstander en snel  en secuur positiespel werden de Fransen bestreden. Dat leidde al snel tot succes. MSC E1 kwam door goals van Jurjen, Jason en Romein met 3-0 voor.  Coulogne wist nog een eretreffer te scoren, maar verder dan 3-1 kwamen ze niet. Aan de tweede MSC-goal ging overigens de mooiste pass van het toernooi vooraf. Julian speelde een werkelijk waar fantastische cross-bal op Jurjen, die op zijn beurt doelpuntenmaker Joson bediende.  Een superaanvall!!

In de halve finale was Unitas E1 uit Etten-Leur de tegenstander.  Een goede ploeg, met technisch vaardige spelers en een gevaarlijke spits. Die laatste was een prooi voor Peter. Hij zou gedurende de wedstrijd dit gevaar effectief neutraliseren. Toch wist Unitas een via hun overige spelers een paar keer gevaarlijk te worden, maar op die momenten was er keeper Stue. Stue speelde een voortreffelijke partij en zou geen goal doorlaten. Aan de andere kant werd er wel gescoord. Sterker nog, binnen 15 seconden na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter lag de bal al achter de keeper van Unitas in het net. Jurjen was de doelpuntenmaker. Vlak voor rust scoorde Jurjen ook de 2-0. Dat zou ook de eindstand worden. Dus, ook doelstelling 2 kon worden afgevinkt. De finale van het Eurosportring was bereikt.

 

Doelstelling 3: De finale winnen

Na twee lange dagen voetbal kijken op veld 5a en 5b van sprotpark Ezinge was het geen verrassing meer dat we in de finale een oude bekende zouden treffen. Het E1-team van Münster 08 was tot dan toe voor alle tegenstanders te sterk gebleken. In de halve finale moesten de buren van Alcides E1 er met een 3-1 nederlaag aan geloven. Dat was natuurlijk erg jammer. Want zeg nou zelf, wat zou er mooier zijn geweest dan een finale om de Drenthe Cup tussen MSC E1 en Alcides E1? Revanche nemen op een Duitse ploeg waarvan je eerder hebt verloren, wellicht???

Na de winst op Unitas was het MSC E1 basiskamp bij veld 5a opgebroken. Tent, parasol, dekens, eten en drinken, alles was opgeborgen en het hele team, begeleiding, ouders, opa’s, oma’s broers, zussen, neven, nichten en overige supporters van MSC E1 verhuisden voor de finale naar het hoofdveld van Alcides. Daar aangekomen bleek men meer dan een half uur achter te lopen op het schema. De vele wedstrijden die door strafschoppen moesten worden beslist waren hiervan de oorzaak. In overleg met de organisatie werd besloten om terug te verhuizen naar veld 5a.

Daar zou zich een echte finale ontspinnen, een ware voetbalthriller. MSC E1 had haar handen meer dan vol aan SC Münster 08 E1. De verdediging moest wederom alle zeilen bijzetten. Vol overgave stortten Peter, Nick en Mads zich in de strijd. In de rug gesteund door een wederom geweldig keepende Stue!  De druk van Münster was groot, maar ook MSC E1 was een paar keer erg gevaarlijk. Sterker nog, door een fantastische vrije trap van Julian op de lat waren zij het dichts bij de voorsprong. Bij rust stond het nog 0-0. De tweede helft was zo mogelijk nog spannender, met (wederom) een licht optisch overwicht voor Münster.  Uiteindelijk werd de finale beslist door de mooiste goal van het weekend. Jason poeierde de bal van een flinke afstand stijf in de linkerkruizing. Snoeihard, gericht en onhoudbaar voor de prima Duitse keeper. Een waar “Sonntagsschuss”, zouden onze Oosterburen zeggen.

Met deze prachtige goal kreeg het toernooi om de Drenthe Cup voor MSC E1 een passend einde en was ook doelstelling 3 behaald. De finale werd gewonnen. Wel was er een domper op de feestvreugde. Jurjen, die in topvorm verkeerde,  was kort voor het einde van de finale ongelukkig ten val gekomen en had erg veel pijn. Direct na de finale vertrok hij naar het ziekenhuis. Daar werd een gebroken pols geconstateerd. Gelukkig was hij op tijd aanwezig op de Wheem om voor honderden enthousiaste toeschouwers namens MSC E1 de Drenthe Cup in ontvangst te nemen.

Het winnen van de Drenthe Cup is voor MSC E1 het zoveelste memorabele moment van het seizoen ’13-’14.  Op zaterdag 14 juni sluiten we dit mooie voetbaljaar af in Borne. Bij RKSV NEO spelen we dan mee in het Internationale 9×9 E1-toptoernooi. Eens kijken of de daar ook weer mooie dingen kunnen laten zien.

Organisatie, vrijwilligers, scheidsrechters en tegenstanders, allen van harte bedankt voor dit mooie toernooi. Alle (trouwe) toeschouwers willen we graag danken voor de steun tijdens het Eurosportring Toernooi. Vooral in de finale heeft jullie steun ons een enorme boost gegeven, dank hiervoor!!