De herfstvakantie had de voorbereiding op de topper tussen de koplopers behoorlijk verstoord.  Bij MSC werd de maandagtraining gecanceled, terwijl de woensdagtraining met vijf spelers matig werd bezocht. Vandaag was iedereen gelukkig weer beschikbaar, dus achter personele problemen kon het begeleidingsteam van F5 zich niet verschuilen. De tegenstander kon dat wel, want daar kwamen twee spelers niet opdagen.
Met gespannen koppies kwamen de mannen van F5 vanmorgen het veld op. Niet op het kunstgras, niet op veld 7, maar vandaag onder grote publieke belangstelling op het HOOFDVELD.  Het bleek de juiste ambiance voor deze topwedstrijd in de kelder van de F-pupillencompetitie. Na de laatste instructies van trainer Arjan waren de toppers van F5 er klaar voor. De tegenstander werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet en WIJC had hier duidelijk moeite mee. Nadat Mart er een fantastische truc had uitgegooid, was het Hidde die de eerste kans kreeg. Terwijl Benjamin en Mart vrij voor het doel stonden, schoot Hidde zelf. Helaas ging de bal naast. MSC had de zaakjes goed voor elkaar, maar moest wel alert blijven voor de uitvallen van WIJC. Gelukkig bleken Peter en Jitze in de eerste helft weer een onneembare vesting. Elk WIJC-muisje dat ook maar dreigend in de richting van keeper Daan keek, werd vakkundig onschadelijk gemaakt door de heren. Aanvoerder Romein en Julian buffelden op het middenveld en zorgden ervoor dat de spitsen van MSC in stelling werden gebracht. Alleen hadden de mannen voorin het vizier nog niet op scherp. Gelukkig had Manouk dat halverwege de eerste helft wel. De kleine Veelo die met de week beter begint te spelen, belandde in kansrijke positie en bedacht zich niet. Met een strakke schuiver onderin de hoek liet hij de WIJC-doelman voor de eerste keer kansloos. Niet veel later was het Hidde die eindelijk los kon komen van zijn tegenstander. De kleine Webbink die de topscorerslijst van F5 aanvoert, bracht zijn totaal op 25 treffers in 8 wedstrijden. MSC bleef kansen krijgen maar wist voor rust niet meer te scoren. En keeper Daan? Die kreeg in de eerste helft nauwelijks iets te doen. Dat zou na rust anders worden. WIJC pakte de zaken iets energieker aan en zette wat meer druk richting MSC-doel. Er leek dus niets aan de hand. Zeker toen Hidde er met een schitterend schot 3-0 van maakte, leek de buit binnen. Niets was echter minder waar. Een onachtzaamheidje in de anders zo solide MSC-defensie bracht WIJC terug in de wedstrijd. Toen Mart vlak voor tijd de bal verspeelde en WIJC er 3-2 van maakte keerde de spanning helemaal terug. Gelukkig bleef het daarbij en werd de winst over de eindstreep getrokken. Louter blije gezichten dus bij de mannen. Helemaal toen de heren na afloop van de wedstrijd als echte profs in een door Steeler Yachts beschikbaar gestelde ‘uitgaansjas’ werden gestoken. Terwijl de trotse papa’s en mama’s zich de koffie lekker lieten smaken, lieten de mannen zien nog energie voor tien te hebben. En zo kwam er weer een einde aan een prachtige zaterdagmorgen. Een zaterdagmorgen die weer meer opleverde dan alleen op drie punten Dat besef je pas wanneer je de betrokkenheid van ouders, opa’s en oma’s en andere voetballiefhebbers analyseert.
Met een gelijk aantal punten, een veel beter doelsaldo en één wedstrijd minder gespeeld dan WIJC is F5 hard op weg naar de najaarstitel. Het zou een verdiende beloning zijn van het harde werken op maandag, woensdag en zaterdag.  Nog drie te gaan! Zaterdag de eerste tegen Uffelte F1 !
 
Lees op de teampagina van MSC F5 alle ‘ins’ en ‘outs’ over het team. Klik hier