MSC dat om uiteenlopende redenen geen beroep kon doen op Arnold Otten, Henk en Jeroen Kleene, Vincent Oosterkamp, Stefan Liezen en Sebastian Sparenberg, kwam fel uit de startblokken. Flevo Boys dat vorige week nog met 7-2 klop kreeg van Alcides, wist zich geen raad met de aanvallende impulsen van de wit-zwarten. Na zeven minuten was het dan ook al raak. Nieuwkomer Kaj van Duren zette goed door en verscheen alleen voor doelman Hessel Altenburg. Van Duren rondde beheerst af. Vier minuten later was het alweer raak. Camiel Fidom liet Altenburg voor de tweede keer kansloos. MSC had het in de eerste helft zwak spelende Flevo Boys daarna al snel definitief op de knieën kunnen krijgen, maar Lopes Macedo, Jos en Camiel Fidom en Marcel Linthorst misten. Tien minuten voor rust werd het dan wel 3-0. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Robert Schonewille, die van dertig meter verwoestend uithaalde en Altenburg voor de derde keer kansloos liet. Het enige wapenfeit van de ploeg uit Emmeloord was een hard schot richting het doel van Marc Holterman, maar de doelman ranselde de inzet van de polderbewoners uit zijn doel.
In de tweede helft nam MSC gas terug. Flevo Boys kwam beter in de wedstrijd, maar de Meppelers raakten nauwelijks in de problemen. Flevo Boys mocht van geluk spreken dat de MSC het vizier niet op scherp had, want dan had de uitslag nog veel hoger uitgevallen. Fidom, Lopes Macedo, Koezen en Linthorst kregen kansen, maar scoorden niet. Flevo Boys had in de tweede helft een veldoverwicht, maar de meeste aanvallen werden door de solide ogende Meppeler-defensie onschadelijk gemaakt. Tien minuten voor tijd werd het uit een scrimmage dan toch nog 3-1. Het was Johannes Altena die de eretreffer maakte.
MSC komt zaterdag opnieuw in actie. Ditmaal voor de beker. In Staphorst spelen de wit-zwarten om 17.00 uur de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.