Met schorsingen voor Kaj van Duuren, Alex Zomer en Danny Bijlsma begon MSC enigszins gemankeerd aan het thuisduel. Desondanks creëerde het een pikstart vanjewelste. Al na drie minuten zag Jos Fidom, die zijn laatste reguliere thuiswedstrijd voor de Meppelers speelde, de ruimte bij Justin Benjamins. De MSC-topscorer kapte op zijn beurt naar links, kapte naar rechts en met een schuiver precies in de hoek zette Benjamins zijn ploeg op voorsprong.

Het thuisteam ging na deze vroege meevaller niet op z’n lauweren rusten. Het zette SJC goed vast en stond sterk in de organisatie, al combineerden de bezoekers wel tweemaal dwars door het centrum richting keeper Bram Tijink. Echt gevaar leverde dit niet op, mede omdat de goalie zich eenmaal op de voeten van SJC-aanvaller Raymond van Heijningen wierp en zo een kansrijke doelpoging voorkwam.
Een teruggekopte bal van de Noordwijkse verdediger David Verweij leek daarna zomaar het doel in te rollen, maar de naar de buitenkant uitgeweken SJC-keeper Kevin Schelvis kon ternauwernood de bal van de lijn plukken. Het enige gevaar wat MSC zelf bracht, was een heerlijke volley van Joël Huiskes. De prima spelende Björn Bakker soleerde op de rechtervleugel, passte op Justin Benjamins, die de bal bij Huiskes bezorgde. Diens prachtige trap werd op dito wijze onder de lat gekeerd door Schelvis.
Na rust was het MSC dat weer als eerste dicht bij een goal was. De poging van Fidom ging echter voorlangs. De thuisploeg was nu steeds vaker de bovenliggende partij en drukte SJC achteruit. Fidom was in de 67e minuut opnieuw dicht bij succes. Een afgemeten lange bal van Remon Hankel werd door de gelegenheidsaanvoerder fraai gecontroleerd, waarna zijn goed ingeschoten bal licht werd getoucheerd en over vloog. Vijf minuten later kreeg MSC alweer een kans. Fidom legde de bal achter de defensie, waarop Justin Benjamins anticipeerde. Schelvis kwam uit zijn goal, en Benjamins probeerde op listige wijze de doelman te verschalken. Zijn poging hield het midden tussen een lob en een stift, maar de uitvoering van de technicus was van dusdanige kwaliteit dat Schelvis de bal kon vangen.

Aan de andere kant bekroonde Erwin IJdel, samen met Stephan Besuijen een van de uitblinkers bij MSC, zijn goede optreden met het voorkomen van de gelijkmaker. Zijn ultieme sliding bracht redding. De hardwerkende Nick Koster werd vervolgens naar de kant gehaald voor Milan van der Weide. Sneu voor Koster, die het naar behoren deed, maar een gelukkige keus van het trainersduo Jan Derk Brandsma en Leo Blom. Van der Weide reageerde op een diep bal van IJdel, en weer kwam Schelvis onnodig zijn hok uit. Van der Weide draaide om zijn as, zag Schelvis terugkeren naar zijn doel maar met een gevoelvol schot vond hij de verre hoek: 2-0. En zo sleepte MSC de broodnodige punten binnen.

Brandsma: ‘Ik heb geen enkel moment het gevoel van billenknijpen gehad. We hebben amper een kans weggegeven en geprofiteerd van de ruimte die ze weggaven. We misten niet de minsten vandaag, en sommige jongens moeten dan opstaan. Ons centrale duo deed het geweldig, Stephan Besuijen krijgt een dikke tien. Dit was een teamprestatie, en met teamgeest kom je heel ver.’
Jos Fidom: ‘Ik ben nooit zenuwachtig eigenlijk, maar vanochtend zei ik tegen mijn vriendin Yvet dat ik toch wel wat spanning voelde. Niet zozeer voor de wedstrijd, maar meer omdat het m’n laatste reguliere thuiswedstrijd was voor deze club. In acht seizoenen ben ik MSC’er geworden, ik heb hier veel gevoel bij. In mijn eerste jaar werden we kampioen en promoveerden we naar de hoofdklasse, en drie jaar geleden stonden we op de drempel van de topklasse. Er waren ook dieptepunten, zoals het overlijden van Martijn Doldersum en Edwin van der Windt. Dat heeft pijn gedaan. Ik ga hier met een raar gevoel weg.’