Met ondersteuning van de meegereisde supporters werd per touringcar de reis aanvaard. Onder leiding van de leidende scheidsrechter Vogelzang begon MSC voortvarend. De tactiek van IJlst werd direct zichtbaar, countervoetbal, laat MSC het spel maar maken. Na twee minuten spelen, IJlst had de bal nog niet een keer aangeraakt, was het Lars Padding die met hoofd vanuit een corner van Joel Danhof de bal achter de goalie kopte, 0-1. Msc speelde goed en compact. De verdediging olv van aanvoerder Tim Veenema en mandekker Frank Mol stond prima hun mannetje. Ook de beide backs, Loko Hau en Bram Beijer hadden hun tegenstander goed onder controle. IJlst maakte geen aanstalten om iets terug te gaan doen. Max van Dijk moest ongelukkig na 25 minuten spelen het veld verlaten met een voetblessure, Bart-Jan Smid werd zijn vervanger. Na een half uur spelen had MSC zich al een handjevol kansen gecreëerd waarbij IJlst een grote kans had. De aan voerder trachtte met een lob keeper Marc Holterman te verschalken, hij mikte twee meter naast. En dat was het dan ook wel. Wesley Bezemer schoot na een half uur spelen de bal prima binnen en maakte de stand iets comfortabeler. Jammer genoeg kopte Lars Padding wederom vanuit een corner de bal op de deklat en hadden de Meppelers al in een zetel naar de thee kunnen gaan. Trainer Yves Heskamp en assistent Cas Slurink hadden in de rust weinig woorden nodig om hun team recht te zetten. Immers werd er goed en compact gespeeld, onderschatting zou het enige feit kunnen worden waardoor de Meppelers het moeilijk zouden kunnen krijgen.

Maar MSC ging na de rust voortvarend verder. Na een paar minuten had Wesley Bezemer de 3-0 op zijn slof. Jammer voor Msc werd deze kans niet verzilverd. IJVC maakte ook in deze fase geen vuist en liet Msc rustig opbouwen van achteruit. Na 60 minuten spelen werd Wesley Spier binnen de lijnen gebracht, de prima spelende Wesley Volken mocht het veld gaan verlaten. Het middenveld met oa Pieter Hoekstra en Joel Danhof en Wesley Spier hadden hun zaakjes prima op orde, zo haalden zij vaak de angel uit de aanval van IJVC en konden de Friezen de opbouw telkens niet naar zich toe trekken. Keeper Marc Holterman stond in de tweede helft een aantal keren goed zijn mannetje, met een aantal mooie reddingen hield hij zijn doel schoon waardoor MSC niet in gevaar kwam. Een kwartier voor tijd werd het 0-3. Bartjan Smid creëerde voor zichzelf een mooie kans maar legde de bal prima af naar Pieter Hoekstra die vervolgens het derde doelpunt liet aantekenen. Zo kon Msc freewheelend naar het einde. Tien minuten voor tijd werd de assistent scheidsrechter van Msc nog wel van het veld gestuurd. Oneens met het feit dat hij een aantal keren werd genegeerd kon hij zijn biezen pakken en de rest van de wedstrijd achter de hekken bekijken. Verzorger Andre Sturre mocht de ondenkbare taak op zich nemen om de resterende tijd vol te maken, wat hij overigens prima volbracht. De laatste vijf minuten mocht Stijn Beijer zijn steentje gaan bijdragen. Hij verving de prima spelende Lars Padding.

Na de wedstrijd zaten beide teams nog gezellig na in de kantine waarbij het gerstenat rijkelijk vloeide.