Vrijwilligers zijn momenteel hard aan het werk om het clubhuis de zo gewenste gedaanteverwisseling te laten ondergaan. Gistermiddag konden de bezoekers als de eerste resultaten zien van de metamorfose die half februari afgerond moet zijn.
Voorzitter Henk Veenema keek in zijn nieuwjaarsrede terug op een voor de vereniging fantastisch 2010. Het jaar waarin MSC het 100-jarig bestaan vierde. Veenema concludeerde dat de club op de goede weg is. ‘Het aantal leden neemt toe. Niet alleen bij de jeugd, maar ook bij de senioren. En ook het aantal vrijwilligers neemt toe. Dat hebben we onlangs kunnen constateren bij het uitreiken van de eindejaarspresentjes. Verder mochten we de promotie van het eerste naar de Hoofdklasse en veel jeugdkampioenschappen vieren. Alle standaardteams bij de jeugd spelen nu zelfs op Hoofdklasseniveau.’  De voorzitter kon ook nog een nieuwtje melden. Oud-speler en jeugdtrainer Eric Folio keert terug bij de vereniging als Hoofd Jeugdopleiding. 
Speciale aandacht had de MSC-preses voor het werk van de mannen van OPA, de oud papier actie van de Meppeler Sport Club. Met de opbrengst van de papieractie steunt OPA de vereniging. ‘Alleen al in de afgelopen periode heeft de vereniging ontzettend veel schenkingen mogen ontvangen.’
Veenema rekende voor dat door onder meer de aanschaf van een koffiemachine, een inpandige koelunit, een ledenadministratiesysteem en spelervolgsysteem, bijdragen aan jeugd- en seniorenteams en een bijdrage van 25.000 euro voor de metamorfose van het clubhuis, OPA de vereniging voor ruim 40.000 euro had geschonken. En daar kwam gisteren nog het aanbieden van een AED, een  automatische externe defibrillator, bij.