Donderdag j.l. stond de oefenwedstrijd tegen WIJC A1 uit de DE Wijk op het programma en met de nieuwe radio met CD-speler in de kleedkamer die de jongens zelf bij elkaar hadden gelapt zou men van deze wedstrijd normaliter verwachten dat het niet zo’n lastige wedstrijd zou worden.
Het tegendeel was waar en dit kwam vnl. omdat de spelers van WIJC zich het kaas van het brood niet lieten eten en een wedstrijdinstelling hadden van meer dan 120%. Gezien het klasseverschil tussen beide teams (resp. eerste klasse en hoofdklasse) had WIJC hierdoor ook niks te verliezen len kon men lekker vrijuit. Met gretig spel en met mooie uitgespeelde kansen liep WIJC uit naar een 3-1 ruststand. Na de preek van de trainer in de pauze en misschien ook wel door de thee-ingredienten zagen de toeschouwers in de 2e helft een ander MSC waarvan de spelers nu wel de mouwen opstroopten, makkelijker gingen voetballen en duidelijk de intentie hadden de uitslag te willen doen keren in een voor hen positieve uitslag. Na het laatste fluitsignaal van de goede neutrale scheidsrechter stond er 4-5 voor MSC op het scorebord waarvan men echt kan spreken van een hechte collectieve teamprestatie.
Vanmiddag speelden de spelers van MSC A1 de 2e oefenwedstrijd van de week en stond er een hele andere tegenstander op het programma : Hoogeveen A1 3e divisionist. Na een rommelig begin van beide kanten nam MSC steeds meer het initiatief in handen en deelde ook enkele speldeprikken uit. Echter werden deze nog niet vertaald in doelpunten. Na een half uur scoorde Hoogeveen uit een corner omdat de verdediging van MSC hierop niet allert reageerde. MSC liet zich hierdoor zeker niet van de wijs brengen en ging snel verder met het proberen de score weer in evenwicht te brengen. Uit een van de gevaarlijke aanvallen werd Mihran op snelheid de diepte ingestuurd en deze maakte bekwaam 1-1. Daarna golfde het spel op en neer maar het was uiteindelijk MSC die de 1-2 op het scorebord liet noteren. Uit een gevaarlijke aanval kon Rene Koezen alleen door een overtreding nog worden gestopt in het 16 meter gebied en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip: penalty. De aanvoerder van MSC A1 Ramon Postma nam in deze zijn verantwoordelijkheid en schoot deze kans beheerst in het doel : 1-2. In de tweede helft werd het spel grimmiger echter MSC kon het verschil van een doelpunt handhaven en na het laatse fluitsignaal tevreden zijn met een verdiende overwinning op een team spelend in de 3e divisie.
Met deze 2 overwinningen op zak hoopt men voldoende vertrouwen te hebben gekweekt voor de zware aankomende wedstrijden die er aan zitten te komen in de competitie (hoofdklasse). Wordt snel vervolgd.