Daar waar het in de bekerwedstrijd bij Alcides Stue, de keeper van JO15-2, was die basis stond, was het dit keer de beurt aan een andere speler uit JO15-2. Jason Gelmers maakt als linkermiddenvelder zijn debuut in JO17-1. Jason zal de volle 80 minuten meespelen en doet dit meer dan prima. Hij houdt zich niet alleen goed staande tussen “de grote mannen” van JO17-1, maar speelt ook gewoon goed mee. De eerste 10 minuten is er een licht veldoverwicht voor onze gasten, zonder dat dit tot echte kansen leidt. Na 10 minuten gooit MSC de schroom van zich af en neemt het initiatief over. Dit leidt direct tot twee 100%-kansen. Eerst kan Stefano van dichtbij scoren en daarna krijgt Maarten een kopkans uit een voorzet van Jason. Beide keren is het de doelman van Alcides die goed redt. Na een kleine 20 minuten volgt het volgende personele probleem voor MSC. Koen krijgt een tik tegen zijn kuit en kan niet verder. Hij wordt vervangen door Senna de Bruin, speler van JO15-1. Ook Senna, die al een wedstrijd met zijn eigen team in de benen had, zal een uur lang meer dan zijn mannetje staan en een prima pot spelen. Wel moet de trainer de opstelling weer omgooien, waardoor MSC weer even moet zoeken naar het goede ritme. In de 30e minuut krijgt Alcides de eerste kans met een vrije trap die naast gaat. Kort daarna steekt Maarten Senna weg die net geen controle kan krijgen, waardoor de Alcides keeper de bal makkelijk kan oppakken. Het spel ontwikkelt zich in een voetbalgevecht op het middenveld en in de 41ste minuut krijgt Alcides weer een kansje via hun lopende rechtermiddenvelder. Al met al een eerste helft met een licht veldoverwicht voor de gasten, maar met de grote kansen voor MSC.

Na 7 minuten in de tweede helft kan Hidde echt niet verder. Hij heeft alles gegeven en prima gespeeld, maar moet er af. Tegen alle bedoelingen in moet Willem dus aan de bak. Ongetraind gaat hij het veld in en geeft direct volle bak. Heel goed gedaan! Gevolg is wel dat de opstelling weer moet worden omgegooid. De trainer moet al zijn tactisch improvisatievermogen aanspreken, maar vindt telkens een oplossing die werkt. Na een minuut of 12 in de tweede helft krijgt Alcides een vrije trap die op een wat ongelukkige manier tot de 0-1 voor de gasten leidt.

Het is goed om te zien dat MSC zich hierdoor niet uit het veld laat slaan. De mannen blijven niet alleen goed knokken, maar houden er ook vooral goed het koppie bij. Ze blijven voetballen en Maarten en Jason combineren zich via een mooie 1-2 combinatie tot vlak voor de Alcides-keeper. Die echter wederom goed ingrijpt op de inzet van Maarten. Uiteindelijk is het Yves die de 1-1 aan laat tekenen. Met een strak genomen vrije trap verslaat hij de keeper in de verre hoek. Kort daarna komt bij MSC met Joshua de derde C-speler in het veld. Hij vervangt Stefano en slaagt er in om voor wat extra onrust bij Alcides te zorgen. Beide teams krijgen nog wat kleine kansen, maar slagen er niet meer in om echt gevaarlijk te worden. De wedstrijd eindigt dus in 1-1. Een terechte uitslag en een goede afspiegeling van de wedstrijd.