Alleen met een goede techniek maken de jongsten op den duur kans uit te mogen komen voor selectieteams bij de groten. Vandaar dat de selectiespelers van de hoofdmacht van MSC bij deze trainingen een belangrijke voorbeeldrol is toebedeeld.

Robert Jan Thalen, zelf selectiespeler van de hoofdmacht en trainer van drie jeugdteams, heeft een aantal spelers en trainers gevraagd om die voorbeeldrol te vervullen voor onze 59 pupillen. Robert Jan is de verbindende schakel, coördinator, tussen ZO1 en de MSC Voetbal Academie.

Op 28 oktober en 4, 11 (met vraagteken) en 18 november zijn de vervolg trainingen gepland en in maart/april 2017 staan de laatste trainingen op het programma. De trainingen beginnen allemaal om 17.30 uur en zijn in ieder geval om 19.00 uur afgelopen. De trainingen vinden plaats op het hoofdveld, veld 6 – dus beslist niet op het kunstgrasveld – en het clubhuis is gedurende de hele training open. Vanuit daaruit kun je mooi meegenieten van het levendige tableau vivant.

Op 14 oktober wacht de aangemelde pupillen een verrassing, ze ontvangen dan een inloopshirt met het logo van MSC en Voetbal Academie erop. Daarom zal de daadwerkelijke training op 14 oktober om 17.45 uur beginnen. De pupillen en natuurlijk ook de begeleiding wensen we veel vooruitgang en plezier toe tijdens de trainingen.

Ook de KNVB heeft in de gaten dat we in Nederland op het gebied van techniektraining nog wel een tandje kunnen bijschakelen. Daarom gaat de hele pupillencompetitie de komende seizoenen op de schop. Als je daar meer van wilt weten, klik dan hier.