De wedstrijd tegen WHC E1 was nog maar net begonnen of het gelijk van deze keuze werd al bevestigd. Na een mooie aanval over de linkerkant was het Jeen die beheerst afrondde. MSC E1 bleef lekker door voetballen. Veel beweging zonder bal en goede passing maakten het de tegenstander erg lastig. Kort na de 1-0 was het Jeen die de vrijstaande Jason goed aanspeelde. Jason profiteerde maximaal van de hem geboden vrijheid en scoorde. 2-0 na een minuut of vijf, dat ging lekker.

Daarna was het de beurt aan Jurjen. Hij maakte goed gebruik van het feit dat de buitenspelregel nog niet van toepassing is in de E1 9×9-Hoofdklasse en prikte heel slim de 3-0 binnen.  Het tweede deel van de eerste helft behoorde aan Hidde toe. Onze linkervleugelflitser was ouderwets in vorm. Drie keer werd hij prima aangespeeld en speelde hij de WHC-verdediging uit, waarna hij telkens – heerlijk koel – de bal laag in het rechterhoekje prikte. 6–0, en nog was MSC E1 niet klaar met de eerste helft. Jeen maakte zijn tweede en MSC E 1’s zevende goal. Omdat Stue en zijn verdedigers Mads, Peter, Kai en Tim ondersteund door de goed spelende middenvelders Julian en Nick 30 minuten lang alle aanvalspogingen van WHC E1 onschadelijk maakten, werd er gerust met een 7-0 voorsprong.

Het herinvoeren van het 3-2-3 systeem pakte dus uit zoals gepland en toen Jeen direct na de aftrap van de tweede helft de 8-0 tegen de touwen schoot, lag een monsterscore in het verschiet. WHC E1 vond het echter wel genoeg zo. De wedstrijd werd wat fysieker en in plaats van de duels middels goed positiespel uit de weg te gaan, ging MSC E1 mee in de strijd. Dat was jammer, want daardoor verdween het voetbal uit de wedstrijd en bleef er alleen strijd over. Nu staat MSC E1 wat betreft ook wel z’n mannetje, maar toch zien we liever iets anders. Op wat kleine kansjes voor beide doelen na gebeurde er in de tweede helft daardoor niet veel bijzonders meer en bleef het bij 8-0 voor MSC E1.

Over twee weken gaat de competitie verder met de uitwedstrijd tegen SVI E1, maar eerst speelt MSC E1 twee keer ouderwets 7×7. Woensdag 16 oktober vanaf 15.30 spelen de E1 teams van de voetbalschool sc Heerenveen, ASVD, Flevo Boys, Drachtster Boys, LAC Frisia, ONS Sneek en MSC een toernooi op het hoofdveld van MSC. Kom gerust kijken, u zult mooi E-pupillenvoetbal zien. Volgende week zaterdag komt dan JVZ E1 naar Ezinge. Op het programma staat dan een 7×7 bekerwedstrijd, aanvang 10.30 uur.