Jongens en meisjes van 4, 5 of 6 jaar kunnen tijdens het Ukkievoetbal van MSC gratis kennismaken met voetballen. Elke woensdag is er om 17.00 uur nog een Ukkievoetbaltraining. Deze begint om 17.00 uur op het hoofdveld van de Meppeler Sport Club op sportpark Ezinge. De Ukkievoetbaltrainingen worden in de wintermaanden verplaatst naar de sporthal op Onderwijspark Ezinge. Aanmelden voor het Ukkievoetbal is niet nodig. De kinderen kunnen gewoon naar een training komen.

De Ukkievoetbaltrainingen worden verzorgd door Marius van Dijk. Als leerkracht in het basischoolonderwijs weet hij als geen ander kinderen te enthousiasmeren om dingen te leren. Bij het Ukkievoetbal is het de bedoeling dat de kinderen op speelse wijze kennismaken met voetbal. Tijdens de trainingen wordt Marius geassisteerd door jonge, enthousiaste trainers.

Vanaf 6 jaar mogen de kinderen, indien gewenst, meedoen met de Meppeler Minidivisie. Dit is een samenwerkingsverband van MSC, FC Meppel, Alcides, SVN’69, DESZ, vv Staphorst en SC Rouveen. In het najaar en voorjaar worden er dan op 9 zaterdagmorgens tussen 10.00 uur en 11.00 uur 4 tegen 4 wedstrijdjes gespeeld. Dit is altijd in Meppel; 3 keer bij MSC, 3 keer bij Alcides en 3 keer bij FC Meppel. De Meppeler Minidivsie is een mooie aanloop naar het “echte” Pupillenvoetbal waar 7 tegen 7 gespeeld wordt.

Nog vragen over het Ukkievoetbal of de Meppeler Minidivisie? Bel Marius van Dijk (06-48804746) of stuur een email naar ukkievoetbal@mscmeppel.nl.